Tarih: 06.10.2017 10:12

Karelerle ´fauna ve flora´

Facebook Twitter Linked-in

Subaşı Kuş ve Kelebek Gözlem Derneği, Antakya Doğa Sanat ve Turizm Derneği ve Hatay Tabiatı Koruma Derneği işbirliğiyle düzenlenen Kırıkhan Gölbaşı (Balıkgöl) flora ve fauna fotoğraf sergisi açıldı. Kırıkhan´daki Gölbaşı Gölünü tanıtmak ve farkındalık yaratmak amacıyla açılan sergide, flora (bitki çeşidi) ve fauna (hayvan türü) canlı türleri de tanıtılıyor. Sergi bir hafta açık kalacak.
Hedeflerinin, gizli kalan dogal güzelliği gün yüzüne çıkarmak olduğunu belirten Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Gölbaşı´nın korunması gerek çok ender yerler arasında bulunduğunu kaydetti. Yavuz, 'Herkesin bu alanı görmesini ve orada bu havayı teneffüs etmesini istiyoruz. Çünkü Gölbaşı dediğimiz zaman içerisinde 170 canlı türünün yaşadığı ve Amik Gölünün son bakiyesi dediğimiz görselliğiyle dünyada örnek olabilecek yerlerden biridir' dedi.
Antakya Palladium AVM´deki serginin açılışına, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Maden, Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç, Subaşı Kuş ve Kelebek Gözlem Derneği Başkanı Dr. Ali Atahan,  Antakya Doğa Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Samim Kayıkçı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şube Müdürü Cüneyt Çağlar, MKÜ öğretim üyeleri, doğaseverler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Sergi, İskenderun´da da açılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —