Kargoyla 'mikro ihracat' dönemi

Kargoyla

Anatolia Express Lojistik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Ünlü, e-ticaret yöntemiyle öncelike Irak ve Suriye pazarının bulunduğu çok sayıdaki ülkeye kargoyla mikro ihracat iş modeli sürecini başlattıklarını belirtti.

Akın Bodur/İskenderun
Ticaret Bakanlığı tarafından önceliklendirilen mikro ihracat iş modelini kullanılacakları proje üzerinde yaklaşık dokuz aydır çalıştıklarını anlatan Ünlü, "Bu ihracat modeli, yurt dışında küçük ebat ve düşük ağırlıklarda ürün satışını kolaylaştırır. Modelle, İskenderun esnafı kendi ürettiği veya aracı olarak tedarik ettiği tek bir ürünü bile Irak pazarına ulaştırabilecek. Hedefimiz, komşu ülkelere Türk ürünlerinin ve markalarının sunulduğu en iyi e-ticaret pazar yeri ve lojistik altyapımız ile mikro ihracatta ülkemizin en büyüğü olmak" değerlendirmesini yaptı.

"Bu ihracat modeli, ürün satışını kolaylaştırır"
Mikro ihracatı "iş modeli" olarak kullandıklarını bu yöntemin yurt dışına ihracat gönderilerinin yetkili kargo firmaları tarafından elektronik ortamda yapılabilmesini sağlayan bir ihracat modeli olduğunu anlatan Ünlü, "Bu ihracat modeli, yurt dışında küçük ebat ve düşük ağırlıklarda ürün satışını kolaylaştırır. Modelle, İskenderun esnafı kendi ürettiği veya aracı olarak tedarik ettiği tek bir ürünü bile Irak pazarına ulaştırabilecek" dedi.
Yurt dışına ihracat gönderilerinin yetkili kargo firmaları tarafından elektronik ortamda yapılabilmesini sağlayan ihracat modeli olan mikro ihracatın avantajları arasında "evrak kolaylığı nedeniyle zaman tasarrufu; KDV iadesi alınmasının sağlanması; Alıcıların ürünlere çabuk ulaşması; Gümrük kolaylığı Hafta sonu gönderi imkanı ve ihracatçı birliği onayının aranmaması" olarak sıralayan Ünlü, "Satıcılarımızın dijitalleşmesini destekleyerek, yerel üreticileri güçlendirerek ve kadınların dijital ekonomi ve üretime katılımını savunuyoruz. Amacımız, ülkemizin ürün ve markalarını güçlü lojistik altayımız ve mikro ihracat aracılığıyla yakın coğrafyalara erişebilir kılmaz" diye konuştu. 

Küresel e-ticaret 4.8 trilyon dolara ulaştı
Mikro ihracat iş modeli ile online pazar yeri ve hızlı kargo hizmetinin yer aldığı Wezzomart markasıyla mikro ihracatta Türkiye’nin en büyüğü olmayı hedeflediklerini belirten Ünlü, İskenderun'da düzenlediği tanıtım toplantısında şunları söyledi: "Her dört kişiden birisinin online alışveriş deneyimi elde ettiği, küresel e-ticaretin 4.8 trilyon dolara ulaştığı bir dünyada bölgedeki KOBİ’lerin e-ticarete adım atması için geç kalmaması gerektiğini düşünüyorum."
Wezzomart’ın sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirilebileceğini ifade eden Ünlü, Wezzomart Online Pazaryeri Platformunda bazı kolaylıklar sağlayacaklarını, e-ticarete adım atmak isteyenlere ücretsiz danışmanlık vereceklerini de belirtti.



Anahtar Kelimeler: Kargoyla 'mikro ihracat' dönemi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00