Kargoyla 'mikro ihracat' dönemi

Kargoyla

Anatolia Express Lojistik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Ünlü, e-ticaret yöntemiyle öncelike Irak ve Suriye pazarının bulunduğu çok sayıdaki ülkeye kargoyla mikro ihracat iş modeli sürecini başlattıklarını belirtti.

Akın Bodur/İskenderun
Ticaret Bakanlığı tarafından önceliklendirilen mikro ihracat iş modelini kullanılacakları proje üzerinde yaklaşık dokuz aydır çalıştıklarını anlatan Ünlü, "Bu ihracat modeli, yurt dışında küçük ebat ve düşük ağırlıklarda ürün satışını kolaylaştırır. Modelle, İskenderun esnafı kendi ürettiği veya aracı olarak tedarik ettiği tek bir ürünü bile Irak pazarına ulaştırabilecek. Hedefimiz, komşu ülkelere Türk ürünlerinin ve markalarının sunulduğu en iyi e-ticaret pazar yeri ve lojistik altyapımız ile mikro ihracatta ülkemizin en büyüğü olmak" değerlendirmesini yaptı.

"Bu ihracat modeli, ürün satışını kolaylaştırır"
Mikro ihracatı "iş modeli" olarak kullandıklarını bu yöntemin yurt dışına ihracat gönderilerinin yetkili kargo firmaları tarafından elektronik ortamda yapılabilmesini sağlayan bir ihracat modeli olduğunu anlatan Ünlü, "Bu ihracat modeli, yurt dışında küçük ebat ve düşük ağırlıklarda ürün satışını kolaylaştırır. Modelle, İskenderun esnafı kendi ürettiği veya aracı olarak tedarik ettiği tek bir ürünü bile Irak pazarına ulaştırabilecek" dedi.
Yurt dışına ihracat gönderilerinin yetkili kargo firmaları tarafından elektronik ortamda yapılabilmesini sağlayan ihracat modeli olan mikro ihracatın avantajları arasında "evrak kolaylığı nedeniyle zaman tasarrufu; KDV iadesi alınmasının sağlanması; Alıcıların ürünlere çabuk ulaşması; Gümrük kolaylığı Hafta sonu gönderi imkanı ve ihracatçı birliği onayının aranmaması" olarak sıralayan Ünlü, "Satıcılarımızın dijitalleşmesini destekleyerek, yerel üreticileri güçlendirerek ve kadınların dijital ekonomi ve üretime katılımını savunuyoruz. Amacımız, ülkemizin ürün ve markalarını güçlü lojistik altayımız ve mikro ihracat aracılığıyla yakın coğrafyalara erişebilir kılmaz" diye konuştu. 

Küresel e-ticaret 4.8 trilyon dolara ulaştı
Mikro ihracat iş modeli ile online pazar yeri ve hızlı kargo hizmetinin yer aldığı Wezzomart markasıyla mikro ihracatta Türkiye’nin en büyüğü olmayı hedeflediklerini belirten Ünlü, İskenderun'da düzenlediği tanıtım toplantısında şunları söyledi: "Her dört kişiden birisinin online alışveriş deneyimi elde ettiği, küresel e-ticaretin 4.8 trilyon dolara ulaştığı bir dünyada bölgedeki KOBİ’lerin e-ticarete adım atması için geç kalmaması gerektiğini düşünüyorum."
Wezzomart’ın sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirilebileceğini ifade eden Ünlü, Wezzomart Online Pazaryeri Platformunda bazı kolaylıklar sağlayacaklarını, e-ticarete adım atmak isteyenlere ücretsiz danışmanlık vereceklerini de belirtti.



Anahtar Kelimeler: Kargoyla 'mikro ihracat' dönemi

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

Paskalya'da dualar sağlık ve barış için

Muhtar Taş'ın adı oturduğu sokağa

İsraillin toprak alımına soru önergesi

İskenderun zemini çöküyor

Belediye "kariyer.net"le iş bulacak

12 bin dönüm tarım arazisi sular altında kaldı

Denizciler'e 5 kat sınırı

İskenderun’da Katoni binası yandı

Deprem yargılamaları mercek altına alındı

Güzelmansur: Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı

AKP'li Yılmaz'dan 'deprem' yorumu: Olanda vesile vardır, rabbim öyle uygun gördü

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Yükleniyor

  • BIST 100

    10247,71%-0,86
  • DOLAR

    32,22% -0,06
  • EURO

    34,64% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2393,78% 0,04
  • Ç. ALTIN

    3878,05% -0,38