Kaşıkçı´dan ´KPSS önergesi´
Telafi sınavı mümkün mü?
İskenderun/SES
MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, 06 Eylül tarihinde yapılan KPSS´de mağdur olan adaylar için TBMM Başkanlığına verdiği iki ayrı soru önergelerinin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından ayrı ayrı yanıtlanmasını istedi.
Önergesinde, '06 Eylül 2020 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı´nın (KPSS) Hatay´da tek merkezde yapılmasından dolayı Belen´den sınav merkezinin bulunduğu Antakya´ya kadar oluşan trafik sıkışıklığı nedeniyle yüzlerce aday sınava girememiştir. Gençler bir yıl boyunca maddi ve manevi tavizler vererek, büyük umutlarla hazırlandığı KPSS´ye, hali hazırda Hatay´da bir trafik problemi olarak karşımızda duran Belen Geçidinin trafik yoğunluğuna cevap verememesi, üstelik pandemi koşullarında trafik şartlarının daha da ağırlaşması neticesinde girememiştir' ifadesine yer veren milletvekili Kaşıkçı, 2020 KPSS´ye başvurup sınava giremeyen aday sayısını ve sınava giremeyen adaylar için telafi sınavının yapılıp yapılamayacağını da sordu.
MilletvekiliKaşıkçı, önergesinde LGS, YGS, ve Açıköğretim Sınavları gibi ÖSYM tarafından yapılan ve denetlenen sınavların Hatay´ın diğer ilçelerinde yapılmasına rağmen KPSS sınavının sadece Antakya´da yapılmasının nedenini de sordu. ÖSYM´nin sınav merkezlerini nasıl belirlediğini ve bu konuda illerin coğrafi şartlarını değerlendiren bir komisyon olup olmadığını da soran Kaşıkçı, Hatay´da iki büyük ilçede, iki ayrı üniversite ve kampüslerin olduğunu anımsatarak, İskenderun Teknik Üniversitesi´ne ev sahipliği yapan İskenderun´un da sınav merkezi olarak planlanmasını istedi.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74




