Tarih: 07.08.2024 13:23

Kaşıkçı'dan tek soruluk önerge

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES

Cumhur İttifakı iktidarının MHP'li Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, asrın felaketi olarak değerlendirilen 6 Şubat depremleri sonrasında iş yükleri fazlasıyla artan tapu müdürlüklerinde yaşanan yoğunluğu soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı. Kaşıkçı, önergesinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplandırılmasını istedi. 
Milletvekili Kaşıkçı, önergesinde, "6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrasında Hatay’da tapu müdürlüklerinde intikal, el birliğinin sonlandırılması, kat ittifakı, kat mülkiyeti terkinleri, kanuni ipotek, cins değişikliği ve değer devir işlemlerinde yoğunluk artmıştır" ifadesine yer verdi. 

Hatay Milletvekili Kaşıkçı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiği ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde, "Hatay’da bulunan tapu müdürlüklerinde artan yoğun yoğunluğun azaltılmasınını sağlamak maksadıyla norm kadro sayılarında artış ve personel takviyesi konusunda bir çalışma planlanmakta mıdır?" sorusuna yer verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —