Tarih: 06.04.2018 10:49

Katar uçuşları başladı

Facebook Twitter Linked-in

Orhan Yıldız/SES

 Hatay Havaalanının, havayolu şirketinin Türkiye´deki beşinci noktası olduğu, Haziran ayından itibaren direkt Antalya ve Bodrum seferini başlatmayı planladığı belirtildi.
Katar Havayollarının Hatay´a ilk uçuşuyla ilgili önceki gün Antakya´da düzenlenen basın toplantısında Güneydoğu Avrupa Ülke Müdürü Ferit Aksun, 150´den fazla uçuş noktası bulunan ağlarına Hatay´ı da eklediklerini belirtti. Aksun, halen İstanbul´da Atatürk ve Sabiha Gökçen ile Ankara´da Esenboğa, Adana´da Şakirpaşa havalimanlarına Doha bağlantılı uçuş yapılığını hatırlattı. Hatay´la Türkiye´de beşinci uçuş noktasına ulaştıklarını ve genişleyen küresel ağa önemli katkı sağlayacağını kaydeden Aksun, Hatay hattıyla Türkiye ile Katar arasındaki bağların güçleneceği, var olan dostluğun pekişeceğini vurguladı. Türkiye´de 14 yıldır uçuş yapıldığını hatırlatan Aksun, “Hatay uçuşları başlangıcıyla Doha´dan Türkiye´ye olan toplam haftalık uçuş sayımızı önümüzdeki dönemde açılacak Bodrum ve Antalya ile beraber 41´e çıkaracağız” dedi. Aksun, Doha ve hatay arasında haftada 3 gün uçuş yapılacağını söyledi.
Katar Havayolları Grup CEO´su Akbar Al Baker da, gerçekleşen Hatay uçuşu ile şu değerlendirmeyi yaptı: “Katar Airways´in Hatay seferleri, Türkiye´deki destinasyonlarımızın en son üyesi ve bizler bununla gurur duyuyoruz. 2017´nin sonunda Adana uçuşlarına başladık, Antalya ve Bodrum´a ise Haziran ayında sezonluk seferlerimiz başlayacak. Türkiye´de yolcularımıza, her zamankinden daha fazla seçenek sunmayı ve daha fazla yolcuyu Türkiye´ye bağlamayı taahhüt ediyoruz.”
2004 yılından beri Türkiye´ye hizmet veren, Kasım 2017´de Adana´ya başlatılan uçuşlarla haftada toplam 41 uçuş gerçekleştiren şirket, Hatay´ın da hizmete girmesiyle, Doha´dan Türkiye´ye sefer sayısını haftada 44´e yükseltmiş oldu. Doha-Hatay karşılıklı uçuşları çarşamba, cuma ve pazar günleri yapılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —