Katar´a asker gönderme, soruna ortaklıktır

Hatay Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Birol Ertem, Türkiye´nin Katar´a asker göndemesi halinde, çözüme değil, soruna ortak olacağını söyledi.

9.06.2017 10:40:22 0
Katar´a asker gönderme, soruna ortaklıktır

Akın Bodur/İskenderun

Milli Savunma Bakanlığının, Katar´a asker gönderme kararının TBMM Milli Savunma Komisyonuna hiç gelmediğini ve talebin direkt olarak Meclis genel kuruluna sunulduğunu anlatan Hatay Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ertem, Hükümetin bu yanlıştan dönmesini istedi.
Milletvekili Ertem, gazetemize yaptığı açıklamada, şu değerlendirmede bulundu: 'Türkiye´nin Katar´a asker gönderme talebi, TBMM Milli Savunma Komisyonuna hiç gelmeden direk olarak Meclis genel kuruluna getirildi. Katar´a asker gönderilmesine itirazımız olacak. Askerimizin Katar´a gönderilmemesi için çalışmalar da olacak. Çünkü bu doğru değil. Türkiye´nin Katar´a asker göndermesi olabilir mi? Biz, Müslüman Kardeşleri terör örgütü saymayan bir ülkeye asker gönderilmesini doğru bulmuyoruz. Problem yaşayan iki devlet ve ülkeler arasında eğer siz taraf tutarsanız, bu konuda taraf olursanız, çözümsüzlüğe ortak olursanız. Ama taraf tutmayıp, tüm devletlerin yanında olursanız, çözümün bir parçası olursunuz. Türkiye, asker gönderirse sorunun parçası olur. Hükümetin bu tavrını doğru bulmuyorum. Bir an önce bu yanlıştan geri dönmesi için yetkililerin hassasasiyet göstermesini umuyorum.'

 


İskenderun'da filtre operasyonu

Dr. Kanatlı'dan ürküten tablo

Aile hekimleri iş bıraktı

Meclis'te 'fotoğraf tartışması'

Rezerv alan kararına 'dava'

Binalara 8 kat sınırı

CHP’den Lütfü Savaş'a 'kesin ihraç' istemi

AFAD'da dönüşüm değerlendirme toplantısı

Belediye meclisinde kayyum eleştirisi

65 yaş üstüne çay-kahve ücretsiz

Feyezan Kanalının duvarı yükseliyor

Usta öğretici belgeli tek kadın klimacı

İskenderun DEM Parti'den kayyum eleştirisi

AKP'de tek listeli seçim

AKP: Uygulamalar devam edecek

  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,48% 0,07
  • EURO

    36,21% -0,34
  • GRAM ALTIN

    2960,09% 0,86
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55