Burak Milli/İskenderun
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı qDr. Ahmet Yar ve Klinik Psikolog Sevgi Kirmit´in konuştuğu konferans, İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonu´nda gerçekleştirildi. İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Ebru Çakır´ın gerçekleştirdiği “Sınav kaygısıyla nasıl başa çıkılır” odaklı konferansa Dr. Yar ve psikolog Kirmit, konuşmacı olarak katıldı.
Konferansta konuşan psikolog Sevgi Kirmit, 'Kaygı hepimize eşit şekilde dağıtılmıştır. Kaygıya yüklediğimiz anlamlar bizi biraz tehlikeli hale getiriyor. Aslında kaygı tehlikeli değildir, kontrol ettiğimiz zaman işimize yarar, ama sosyal yaşantımız kısıtlandığı zaman tehlikeli hale geliyor. Kaygının birçok belirtisi var, hepimiz yaşıyoruz ancak, zaman zaman kontrol edemiyoruz. Kaygıyla savaşmamıza gerek yok, onunla uzlaşalım' dedi.
Dr. Ahmet Yar da, şunları söyledi: 'Kaygı bozukluğunun ciddi bir yelpazesi var. Hayatımız, daha anne rahmine düştüğümüz andan itibaren sınavlarla doludur. Sevgi sınavı, öfke sınavı, mutluluk sınavı, üniversite sınavı, okul derslerinden sınavlar, TUS sınavı, KPSS sınavı ve benzeri gibi ruhsal ve fiziksel boyutlarıyla pek çok alanda sınavların içindeyiz. Kaygı duymamız normaldir, ancak sınav kaygısıyla başa çıkmamızın yolu, çok çalışmaktan geçer. Ancak çalışırsak kaygımız azalır ve son bulur.'
9411,13%0,46
34,56% 0,25
36,04% -0,51
3000,45% 1,31
5010,37% 1,12