Kaymakamlıktan sökülen çadırlar için açıklama

Kaymakamlıktan sökülen çadırlar için açıklama

Gönüllü çalışma grubunun alandan 'tahliye' edildiği Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki çadır alanında depremzedelerin yerinden edilmediği, koşullarının iyileştirilmek istendiği bildirildi.

İskenderun'a bağlı Mustafa Kemal Mahallesindeki yerleşkede çadırlar sökülerek depremzedelerin ‘sokakta bırakıldığı’ yönünde sosyal medyadaki paylaşımların asılsız iddialar olduğu ifade edilen Kaymakamlık açıklamasında depremin hemen ardından kurulan çadır yerleşkesinin ‘özerk bir yönetim alanı’ gibi gösterilmek istendiği ve buna izin verilmeyeceği de ifade edildi.

Kaymakamlık açıklaması şöyle:
“Bazı sosyal medya hesaplarında M.Kemal Mahallesi’nde bulunan bir çadır alanımızda gönüllüler tarafından kurulan çadırların yerinden sökülerek vatandaşlarımızın sokakta bırakıldığına yönelik asılsız iddialar dolaşmaktadır.
Öncelikle ortada bırakılan hiçbir vatandaşımız yoktur. Tüm bu işlemler yapılırken hiçbir vatandaşımız yerinden edilmemiştir. İskenderun’da kurulu bulunan 65 çadır alanında afetzedelere daha iyi yaşam şartları sunabilmek adına aralıksız mesai yapıyoruz. Bundan sonra da aynı amaç için çalışmaya devam edeceğiz. Bununla birlikte; hiç kimsenin sivil toplum gönüllüsü maskesiyle kamusal alanda kamu görevlilerini vazifelerini yapamaz hale getirmesine, kamuya ait spor salonuna el koymasına, kamuya ait bir çadır kenti özerk bir yönetim alanıymış gibi göstermesine asla müsamaha etmeyeceğiz.

Çadır alanında hangi çadırlar söküldü?

Depremin ardından ilk barınma alanı olarak Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki İskenderun Belediyesi’ne ait spor salonu kullanıma açılmış, yetersiz kalınca yürütülen kampanya ile aralarında Ekmek ve Gül Kadın grubu ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu gönüllü çalışanlarla birlikte, çadır yerleşkesi oluşturdu. Bu alanda depremzedelerin temel ihtiyaçlarının karşılanması için yine gönüllüler tarafından barınma, beslenme, hijyen, sağlık, çocuklar için çalışma yürütüldü, etkinlik alanları oluşturuldu. Aralarında Rotary Klübü tarafından kurulan da dahil çadırlar sabah saatlerinde sökülerek yerine AFAD çadırları yerleştirildi, güvenlik görevlilerinin gözetiminde gönüllü çalışanların etkinlik ve depolama alanı olarak kullandığı çadırlar ise söktürülerek akşam saatlerinde alandan çıkartıldı. 



Mahkeme 'keşif istedi'

Hatay'ın yeniden yapılanması masaya yatırıldı

Bakanlıkta Suriye'deki Aleviler görüşüldü

Antakya'da kuş gribi

Ekmek 12,5 lira

MCG Tower davası 25 Haziran'a ertelendi

Meclis, 'fahri hemşerilik' vermedi

Bakanlar 6 Şubat anmasındaydı

Mehmet Tekin anıldı

Psikososyal destek merkezi Karaağaç'ta açıldı

SHD: Önlenebilir her ölüm sosyal cinayettir

Özel'le vali polemiği

Özel, 'sandık' istedi

Hatayspor, kaptan Erce'yle yolunu ayırdı

Yıkılan hastanede ölen 91 kişi anıldı

Sağlık çalışanları anıldı

Asi Nehri'ne karanfil bırakıldı

"Depremde acıların üssü Hatay oldu"

Ağıt ve türkülerle anıldılar

İskenderun'da anma Atatürk Anıtı'nda

Acının 2. yılında...

"Depremde hasar nedenleri" konferansı

İHD'den deprem hak ihlalleri raporu

Vali Masatlı; “2 yılda imkansız işler başardık”

Milletvekili Yayman: Depremin merkezi Hatay oldu

Babacan: Hatay’da bir dokunuyorsunuz bin ah işitiyorsunuz

Hatay en ağır yıkımı yaşadı

Yayladağı kapısı ticarete açılabilecek

Konteyner çarşı taşınacak

Hayalleri kitapla büyütecekler

Yükleniyor

  • BIST 100

    9381,32%-1,09
  • DOLAR

    38,01% 0,27
  • EURO

    41,89% -0,34
  • GRAM ALTIN

    3769,10% -0,72
  • Ç. ALTIN

    6179,57% 0,26