Kayyım tepkisi sürüyor

İçişleri Bakanlığı tarafından haklarında kovuşturma ve soruşturma dosyaları bulunduğu gerekçesiyle, Diyarbakır, Van ve Mardin´de büyükşehir belediye başkanlarını görevden alınmasına tepkiler sürüyor.

GÜNCEL 22.08.2019 12:18:39 0
Kayyım tepkisi sürüyor

İskenderun/SES

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının İçişleri Bakanlığı kararı ile görevden alınmasına tepki gösteren Hatay Milletvekili Serkan Topal, “İleri demokrasi derken, halkın iradesine müdahale etmeyi mi kastediyordunuz? İktidar olmanın verdiği güçle halk tarafından seçilen kişileri görevden alıp kayyum atamak, hukuka ve halkın iradesine yönelik yapılmış bir darbe değil de nedir?' değerlendirmesini yaptı.
Samandağlı Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç ise 'Atanan kayyumlar, belediye başkanları şahsında Kürt halkının iradesine hakarettir. Türkiye demokrasisine, hukukuna, şaibelerin yoğun olduğunu bildiğimiz seçim sistemine de hakarettir. Türk, Kürt, Arap bu ülkede yaşayan 72 millete hakarettir' değerlendirmesini yaptı. Milletvekili Oruç, açıklamasında şunlara yer verdi: 'Bu üç şehirdeki duygu şu; 31 Mart seçimlerinde ve tekrarlanan İstanbul seçimlerinde farklı düşüncelerden de olsak, oluşan güç birliği muhalefete güç kattı. Muhalefetin oldukça geniş bir kesiminde çok sıcak duygular, yakınlıklar oluştu. Burada oluşan ruhla kayyumlara karşı çıkılırsa bizler hep beraber kazanırız. Mardin, Van ve Amed´e bütün Türkiye el uzatmalı. Yarın çok geç olmadan, her şeyin gerçekten güzel olabilmesi için hepimizin elini taşın altına koyma vakti. Türkiye´nin çok iyi bildiği bir slogan; Susma sustukça sıra sana gelecek.'
Mardin, Diyarbakır ve Van Belediye Başkanlıklarına kayyum atanması üzerine üç ilde başlayan protestolara destek veren ve halkla birlikte Mardin´de alanda bulunan Hataylı olan milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, polisle-halk arasında çıkan arbedede yaralandı. Milletvekili Oruç, hastanede tedavi sonrası taburcu edildi.
İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan görevden almış ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesine Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Büyükşehir Belediyesine Van Valisi Mehmet Emin Bilmez´i de belediye başkanvekili olarak görevlendirilmişti.

 


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00