Kırıkhan´da askere destek yürüyüşü

Kırıkhan´da, TSK´nın Afrin´e başlattığı Zeytin Dalı Harekatı´ndaki askerlere destek olmak amacıyla dün mehter takımı eşliğinde yürüyüş yapıldı.

HATAY 12.02.2018 09:54:47 0
Kırıkhan´da askere destek yürüyüşü

 

Kırıkhan Kaymakamlığı ile Kırıkhan Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen yürüyüş, Demokrasi Meydanı´nda başladı. Türk bayrağı taşıyan çok sayıdaki yurttaş, Bursa Ertuğrulgazi Mehter Takımı eşliğinde yürüdü. Kanatlı Caddesi boyunca devam eden yürüyüşe Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Kaymakam Mustafa Erkayıran ve Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz da katıldı. Protokol üyeleri kol kola girip yürüyerek birlik mesajı verdi. Yürüyüşte, bir gurup vatandaş 'Şehitler ölmez vatan bölünmez; Reis bizi Afrin´e götür' sloganı da attı; yürüyüşe katılanların bazıları da zeytin dalı ile yürüdü.
Cumhuriyet Meydanı´nda sona eren yürüyüşü katılanlanan seslenen Hatay Vali Yardımcısı Hersanlıoğlu, 'Yaklaşık 40 senedir malum terör örgütünün sıkıntılarıyla karşı karşıyayız. Geçmişte üstü örtülü olarak onu destekleyen ağa babaları, bugün onların direkt yanında yer alıyor. Onlara silah ve eğitim desteği, psikolojik destek veriyor. Fakat bu millet beş bin yıldır dünya coğrafyasında. Allah´a lafla değil, kan vererek ibadet ediyor'dedi.
Elindeki kılıçla konuşan Kırıkhan Belediye Başkanı Yavuz da, ´şunları söyledi: 'Biz yediden yetmişe askeriz. Bizim için Afrin iki günlük bir süreç, ama oradaki olay, dünyaya ders verecek nitelikte. Dünyada biz demokrasinin ve insan haklarının sembolüyüz, diyenlere ders verecek nitelikte bir operasyon yapıyoruz. Sivillere zarar vermemek için mehmetçik göğsünü siper ediyor. Türkiye´nin gönlü rahat olsun. Mehmetçik elinden gelenin ötesini yapıyor. Hatay, evlatlarına dua ediyor. Aslanlar gibi Türk ordusunun arkasında.'
Yürüyüş bitiminde mehtran takımı konser verdi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04