Kırıkhan´da koyun besiciliği konferansı

TÜMSİAD Hatay Şubesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi işbirliğiyle Kırıkhan´da ´hayvan besleyiciliği´ konferansı düzenlendi. Konferans, ´İvesi koyun yetiştiriciliği, üremesi ve beslenmesi´ üzerine gerçekleşti.

29.05.2017 11:08:37 0
Kırıkhan´da koyun besiciliği konferansı

 

Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okan Şener ile öğretim üyeleri Prof. Dr. Mahmut Keskin ve Doç. Dr. Şerafettin Kaya´nın bilgi verdiği konferansa, yörede hayvancılıkla uğraşan ve besiciler de katıldı.
Prof. Dr. Şener, sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği bu tür etkinliklerin, üniversitenin ürettiği bilgileri daha geniş çevreye yaymasına katkı sunduğunu belirtti. Prof. Dr. Şener, üniversitelerin kapısının vatandaşa açık olduğunu, vatandaşın yapacakları işlerin proje aşamasındayken üniversite ile paylaşılması durumunda doğru bilgilendirmenin yapılabileceğini de ifade etti. Prof. Dr. Keskin de, 'İvesi koyun ırkının saf bozulmamış ırk olması ve bölge şartlarına en uygun koyun ırkıdır. Doğru uygulamayla senede iki yavru alınabilir' dedi. Doç. Dr. Kaya ise, ivesi koyun beslemesinin doğru yapılmasının süt ve et verimini arttıracağını ve bunun da besiciye daha çok kazanç sağlayacağını söyledi. Konferansın açılışında konuşan TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Doğan Gülsüren de, Hatay´ın ihtiyaçlarına yönelik düzenlenecek eğitimlerin üniversite işbirliğiylee devam edeceğini belirtti.


İskenderun'da filtre operasyonu

Dr. Kanatlı'dan ürküten tablo

Aile hekimleri iş bıraktı

Meclis'te 'fotoğraf tartışması'

Rezerv alan kararına 'dava'

Binalara 8 kat sınırı

CHP’den Lütfü Savaş'a 'kesin ihraç' istemi

AFAD'da dönüşüm değerlendirme toplantısı

Belediye meclisinde kayyum eleştirisi

65 yaş üstüne çay-kahve ücretsiz

Feyezan Kanalının duvarı yükseliyor

Usta öğretici belgeli tek kadın klimacı

İskenderun DEM Parti'den kayyum eleştirisi

AKP'de tek listeli seçim

AKP: Uygulamalar devam edecek

  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,48% 0,07
  • EURO

    36,21% -0,34
  • GRAM ALTIN

    2960,09% 0,86
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55