Kırıkhan’ın yeniden inşası çalıştayı

Kırıkhan’ın yeniden inşası çalıştayı

Kırıkhan Kaymakamlığı ve Kırıkhan Belediyesi tarafından "Kırıkhan’ın yeniden inşa ve ihyası" için çalıştay düzenlendi.

Kırıkhan Şehit Gülşah Güler Sosyal Tesislerinde düzenlenen çalıştaya, Kırıkhan Kaymakamı Ayhan Akpay, Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan Belediye Başkanı Ömer Erdal Çelik, Cumhur İttifakı ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, TOKİ, DSİ, AFAD, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarları, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı. Çalıştayda kalıcı konutlar, rezerv alanları, yerinde dönüşüm, köy evleri ve ilçenin modern bir şehir haline gelmesi için hayata geçirilmesi gereken projeler anlatıldı. Muhtarlar ve katılımcıların sorunları dinlenip, çözümleri noktasında değerlendirmelerde bulunuldu.

“Hep birlikte zor günlerden geçiyoruz”

Toplantıda konuşan Kırıkhan Belediye Başkanı Çelik, "Kırıkhan'ın ortak noktadaki sorunlarını, sıkıntılarını birlikte masaya yatırıp istişarelerde bulunup, bu konuları en kısa zamanda sonuca götürmek için bir araya geldik. İnşallah ortak noktada buluşup ilçemiz için en iyisini yaparız. Köy evleri, rezerv alanların konuları, konteyner kentlerdeki durumlar, eski TOKİ konutların yapımı, rezerv alanı içerisindeki vatandaşların iş yeri ve barınma konuları ile içme suyu, altyapı yatırımları konularında bir değerlendirme yapacağız.Yaşadığımız afetin büyüklüğünü biliyoruz. Hep birlikte zor günlerden geçiyoruz. Hizmet anlamında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlarımız, milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanı ve kaymakam ilçeye yeni geldi. Geldiği andan itibaren farkını hissettirmeye başladı. İnşallah sizlerle de bir arada olarak şehrin tüm sıkıntılarını ve problemlerini birlikte çözelim. Daha yaşanabilir, daha güzel bir Kırıkhan ve Hatay için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Büyükşehir belediyesi ile birlikte koordineli bir şekilde çalıştıklarını ve Hatay'da çok güzel şeylere imza atıldığını ifade eden Kırıkhan Belediye Başkanı Çelik, şöyle konuştu: "Hatay tarihinde 1.000 kilometrelik bir yol yapım işi bugüne kadar olmadı. Ama bugün 1.000 kilometrelik bir yol yapımı planlandı. Hatay'ın her noktasında çalışmalar devam ediyor. Hatay'ın birçok noktasında hızlı bir şekilde planlamalar yapılıyor ve İnşallah kısa zamanda sorunlarımızı çözeceğiz. TOKİ evleri ve köy evleriyle ilgili yapılan konutlar hızlı bir şekilde yükseliyor ve belli bir aşamaya geldi. Yeni konut alanları çalışmaları devam ediyor. İnşallah bu alanlardaki konutları da hızlı bir şekilde yükselterek, teslim edildiğinde şehirde yaşam normalleşmeye başlayacak. Şehirde yeni imar planları yapılıyor. Antakya'da valilik ve bakanlığımızın mekânsal planlama daire başkanlığı çalışmalarını sürdürüyor. Her ihtiyaç noktası düşünülerek yeniden planlanıp, 100 yılın hesaplarını ortaya koyarak şehri hak ettiği yere inşallah hep birlikte getireceğiz. Sıkıntılarımız var, problemlerimiz var; yollarımız kötü, sularımız akmıyor, kalacak konut sıkıntımız var, konteynerlerde yerleşme sorunumuz var, ticarethanelerde problemlerimiz var. Bunların hepsini biliyoruz ve bugün de bunun için buradayız. Hep birlikte el ele, sabır ve anlayışla ilçemizi yeniden inşa edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.



İki ayrı plan da iptal edildi

AKP, genişletilmiş il danışma meclisini topladı

"Metal sektöründe ücret ortalamanın altında"

Instagram’a erişim engeli kaldırıldı

Meclis'e, 'Can Atalay' çağrısı

Tuğgeneral Tutucu, Ankara'ya atandı

AKP ve CHP arasında 'okul polemiği'

Kırıkhan’ın yeniden inşası çalıştayı

"Bölgede her şey baskılanmış durumda"

Depremzedeye 'borçlanma yapın' duyurusu

Gastronomievi'nde 400 çeşit yemekle

Kaşıkçı'dan tek soruluk önerge

720 taksiciye HBB desteği

CHP'li Özçağdaş'tan 'eğitim ziyareti'

Yolbulan Metal grevi 49. gününde

Merkez Bankası, Numune'ye taşınacak

Orman yangını 16 saatte kontrol altına alındı

Başkan Dönmez: Cebike bölgesi 'yeni İskenderun olacak'

İşverenden yeni teklif yok

Instagram'a erişim engeli

Mali müşavirler, Ankara'da miting düzenledi: Muhasebe mesleği büyük tehdit altında

Deniz kentinde tuvalet ve duş sorunu

Tarihi kütüphane yıkıldı

Taşınmaz kültür varlıklarına yardım başvurusu başladı

İSDEMİR'e 'liman kapasite artış yatırımı' plaketi

"Hükümet esnafa yeterli desteği vermiyor"

Güzelmansur'dan 'yıkım kararına' tepki

Su sızıntısına karşı 'jet- groud' sistemi

Denize, 'T iskelenin sağından' girin

Hayvanseverlerden tasarıya protesto

Yükleniyor

  • BIST 100

    9829,19%-0,63
  • DOLAR

    34,13% 0,02
  • EURO

    38,20% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2928,66% 0,44
  • Ç. ALTIN

    4867,96% 0,39