Kızılay´dan İdlib´de inceleme

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Suriye´nin İdlib kentinde insani yardım çalışmalarının devamı için tedbirlerin alındığını belirtti ve 'Arkadaşlarımızla beraber bölgeye gittik, depolarımızı ve dağıtım sistemlerimiz

11.10.2017 13:36:27
Kızılay´dan İdlib´de inceleme

Burak Milli/Cilvegözü

İdlib´de incelemelerde bulunan Kınık, Cilvegözü Sınır Kapısı´nda yaptığı açıklamada, Suriye´de savaşın başladığı günden bu yana bölgedeki insani yardım faaliyetlerinin devam ettiğini ifade etti.
Türk Silahlı Kuvvetlerince İdlib´teki çatışmasızlık bölgesine gerçekleştirilecek intikalin bölgedeki güven ortamını arttırmayı, çatışmasızlığı daha sürdürülebilir kılmayı ve sivilleri korumayı amaçladığını anlatan Kınık, 'İdlib´de 400 civarında kampta yaklaşık 700 bin insan yaşıyor. Tamamen yardıma muhtaç bir şekildeler, orada yetimhanelerimiz var desteklemiş olduğumuz. İçeride ekmek yapıyoruz, su dağıtıyoruz, çok boyutlu yardımlarımız devam ediyor. Bunların kesintiye uğramaması gerekiyordu. Bir de tabi mesajın iyi verilmesi gerekiyordu içeride. Şimdi yetimlerimizi ziyaret ettik, tedirgin olmasınlar duyduklarından diye. Bir şekilde bu sadece onların güvenliğini sağlamak için yürütülen bir çabaydı. Özellikle sınır bölgesinde Afrin bölgesinden sanırım gelen birtakım havan atışları var, çok yaygın değil. İnsanlar eskisi kadar dışarıda değillerdi. Evlerine girmişlerdi ama dükkanlar açık. Bizim yaptığımız temel çalışma öncelikle içerideki insani yardım akışının devam etmesi için tedbirlerimizi almak. Arkadaşlarımızla beraber bölgeye gittik, depolarımızı ve dağıtım sistemlerimizi gözden geçirdik. Oralarda bir sıkıntı gözükmüyor. Olası bir sıkıntı, çatışma yaşanması ki arzu etmiyoruz şu anda da hava o yönde değil, gayet iyi gidiyor, kan stoklarının burada sağlanması noktasında hem bu tarafta hem de Reyhanlı´da onların sevkıyatlarını gerçekleştirdik. Çok kötü senaryolar olursa, hani bir göç hareketliliği gibi, içeride ve buralarda neler yapabiliriz diye görüşmeler gerçekleştirdik' dedi.
İncelemedeki izlenimlerini de anlatan Kınık, 'Olası yeni çadır kent ihtiyacına yönelik bu bölgeye birtakım sevkıyatlar yaptık. İçerideki olası çatışma bölgesinde kalabilecek olan yetimhanelerimizin tahliyesi gibi hususları görüştük ama sahadan aldığımız izlenimler bunların olmayacağı yönünde. Daha barışçıl bir şekilde inşallah gidecek. İdlib halkı savaş istemiyor, huzur istiyor. Bu anlamda bu hareketliliğin çok farklı kazanımları olacak. Türkiye´nin bir başarısı bu gerçekten. Bu çatışmasızlık ortamının oluşturulması, Astana süreci sonrasındaki tek ajanda olan sivillerin korunması için gösterilen üstün çaba sonuç verdi. Bunu İdlib´deki halk da takdirle karşılıyor. Türkiye´nin bu yaklaşımını, bizlerin orada yanlarında olduğumuzu göstermemiz, hayata karşı dirençlerini artırıyor. Elimizden geldiği kadar onların yanında olacağız' diye konuştu.

Kızılay heyetinden valiye ziyaret
Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ile Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan´ın da aralarında bulunduğu heyet, Hatay Valisi Erdal Ata´yı makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuklarıyla sohbet eden vali Ata, Türk Kızılayı´nın hiçbir ayrım yapmadan her şartta tüm insanlığın yardımına koşan dünyanın en köklü ve güçlü yardım teşkilatlarından biri olduğunu belirtip, Kızılay´a çalışmalarında başarı diledi. Kınık da kabulünden dolayı vali Ata´ya teşekkür edip, yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Anahtar Kelimeler: Kızılay İdlib inceleme

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74