Kızılay´dan İdlib´de inceleme

Kızılay´dan İdlib´de inceleme

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Suriye´nin İdlib kentinde insani yardım çalışmalarının devamı için tedbirlerin alındığını belirtti ve 'Arkadaşlarımızla beraber bölgeye gittik, depolarımızı ve dağıtım sistemlerimiz

Burak Milli/Cilvegözü

İdlib´de incelemelerde bulunan Kınık, Cilvegözü Sınır Kapısı´nda yaptığı açıklamada, Suriye´de savaşın başladığı günden bu yana bölgedeki insani yardım faaliyetlerinin devam ettiğini ifade etti.
Türk Silahlı Kuvvetlerince İdlib´teki çatışmasızlık bölgesine gerçekleştirilecek intikalin bölgedeki güven ortamını arttırmayı, çatışmasızlığı daha sürdürülebilir kılmayı ve sivilleri korumayı amaçladığını anlatan Kınık, 'İdlib´de 400 civarında kampta yaklaşık 700 bin insan yaşıyor. Tamamen yardıma muhtaç bir şekildeler, orada yetimhanelerimiz var desteklemiş olduğumuz. İçeride ekmek yapıyoruz, su dağıtıyoruz, çok boyutlu yardımlarımız devam ediyor. Bunların kesintiye uğramaması gerekiyordu. Bir de tabi mesajın iyi verilmesi gerekiyordu içeride. Şimdi yetimlerimizi ziyaret ettik, tedirgin olmasınlar duyduklarından diye. Bir şekilde bu sadece onların güvenliğini sağlamak için yürütülen bir çabaydı. Özellikle sınır bölgesinde Afrin bölgesinden sanırım gelen birtakım havan atışları var, çok yaygın değil. İnsanlar eskisi kadar dışarıda değillerdi. Evlerine girmişlerdi ama dükkanlar açık. Bizim yaptığımız temel çalışma öncelikle içerideki insani yardım akışının devam etmesi için tedbirlerimizi almak. Arkadaşlarımızla beraber bölgeye gittik, depolarımızı ve dağıtım sistemlerimizi gözden geçirdik. Oralarda bir sıkıntı gözükmüyor. Olası bir sıkıntı, çatışma yaşanması ki arzu etmiyoruz şu anda da hava o yönde değil, gayet iyi gidiyor, kan stoklarının burada sağlanması noktasında hem bu tarafta hem de Reyhanlı´da onların sevkıyatlarını gerçekleştirdik. Çok kötü senaryolar olursa, hani bir göç hareketliliği gibi, içeride ve buralarda neler yapabiliriz diye görüşmeler gerçekleştirdik' dedi.
İncelemedeki izlenimlerini de anlatan Kınık, 'Olası yeni çadır kent ihtiyacına yönelik bu bölgeye birtakım sevkıyatlar yaptık. İçerideki olası çatışma bölgesinde kalabilecek olan yetimhanelerimizin tahliyesi gibi hususları görüştük ama sahadan aldığımız izlenimler bunların olmayacağı yönünde. Daha barışçıl bir şekilde inşallah gidecek. İdlib halkı savaş istemiyor, huzur istiyor. Bu anlamda bu hareketliliğin çok farklı kazanımları olacak. Türkiye´nin bir başarısı bu gerçekten. Bu çatışmasızlık ortamının oluşturulması, Astana süreci sonrasındaki tek ajanda olan sivillerin korunması için gösterilen üstün çaba sonuç verdi. Bunu İdlib´deki halk da takdirle karşılıyor. Türkiye´nin bu yaklaşımını, bizlerin orada yanlarında olduğumuzu göstermemiz, hayata karşı dirençlerini artırıyor. Elimizden geldiği kadar onların yanında olacağız' diye konuştu.

Kızılay heyetinden valiye ziyaret
Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ile Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan´ın da aralarında bulunduğu heyet, Hatay Valisi Erdal Ata´yı makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuklarıyla sohbet eden vali Ata, Türk Kızılayı´nın hiçbir ayrım yapmadan her şartta tüm insanlığın yardımına koşan dünyanın en köklü ve güçlü yardım teşkilatlarından biri olduğunu belirtip, Kızılay´a çalışmalarında başarı diledi. Kınık da kabulünden dolayı vali Ata´ya teşekkür edip, yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi.



Anahtar Kelimeler: Kızılay İdlib inceleme

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00