Komisyonun Belarus´a resmi gezisi

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır ve komisyon üyelerinin bulunduğu heyette resmi bir görüşme için Belarus´a giden Hatay Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Mehmet Güzelmansur, resmi ziyaretle ilgili değerlendirme

SİYASET 12.09.2019 09:56:43 0
Komisyonun Belarus´a resmi gezisi

Akın Bodur/İskenderun

 Belarus Dışişleri Bakanvekili Oleg Kravchenko ile bir araya gelen TBMM Dışişleri Komisyonu Heyeti, ikili ilişkiler ve uluslararası platformdaki gelişmeler ile Suriye konusunda istişarelere de yaptı; Belarus Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Vladimir Andreichenko, Belarus Devlet Konseyi Dışişleri ve Güvenlik Komitesi Başkanı Sergei Rakhmanov ile Temsilciler Meclisi Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Valeri Voronetsky ve Komisyon üyeleriyle resmi görüşme yaptı. Görüşmelerde Türkiye-Belarus arasındaki ekonomi işbirliğinin artırılması, nakliye sektörü ve üniversitelerde denklik konularının görüşüldüğü ve karşılıklı istişarelerde bulunulduğu belirtildi.
Hatay Milletvekili Güzelmansur, Volkan Bozkır başkanlığındaki heyetine Belarus´un başkenti Minsk´te Belarus Parlementosu Dışişleri Komisyonu Başkanı alery Voronetsky havaalanında karşıladığını ve heyetin 12 Eylül Perşembe (bugün) gününe kadar resmi ziyaretlerde bulunacağını belirtti. Milletvekili Güzelmansur, 'TBMM Dışişleri Komisyonu olarak Belarus ve Türkiye ikili ilişkilerinin daha üst düzeye çıkarılması için resmi ziyaret gerçekleştiriyoruz. Ziyaretler kapsamında Belarus Parlementosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Valery Voronetsky ve komisyon heyetiyle bir araya geldik. Resmi ziyaretler kapsamında Dışişleri Bakanlığı ve yönetimiyle de toplantılarımız sürecek. Ülkemizin Belarus ile bağlarını kuvvetlendirmesi ve ikili ilişkilerinin daha üst noktaya çıkarılması için atılan ve atılacak olan karşılıklı adımlar önemlidir' açıklamasını yaptı.
Güzelmansur, TBMM Dışişleri Komisyonu heyetiyle birlikte Belarus´ta hafriyat kamyonlarının üretildiği Belaz Fabrikasını gezerek, incelemede de bulundu.

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00