Tarih: 18.07.2024 14:47

Konteyner çarşıya 'kaçak elektrik cezası'

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) konuşan Hatay Milletvekili Çalışkan, 11 bin ile 24 bin lira arasında değişen cezaların haksız olduğunu ifade etti ve esnafın EnerjiSa'ya gidip kayıt olmak istediklerinde sistemde adreslerinin görünmediğini söyledi.

Sisteminde yerleri görünmezken, nasıl kaçak elektrik kullansınlar?"

TBMM genel kurulunda kürsüden yetkililere seslenen Hatay Milletvekili Çalışkan, "Esnaf zaten depremde büyük mağduriyet yaşadı. Şimdi de haksız yere cezalarla karşı karşıya. EnerjiSa sisteminde yerleri görünmüyorken, nasıl kaçak elektrik kullansınlar? Bu cezanın derhal kaldırılması gerekiyor. Depremzede esnafa bir darbe de siz vurmayın! Yetkililerin depremzede esnafımıza sahip çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu.

“Deprem evlerine geçici abonelik verilmeli”

Deprem sonrası yapılan evlere de geçici abonelik verilmesi talebinde bulunan Çalışkan, mecliste yaptığı konuşmasında "Hem Altınözü esnafına hem de Antakya merkez konteyner çarşı esnafına destek olunmalı. Yaşanan mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi.
Milletvekil Çalışkan, deprem bölgesi Hatay'da yaşanan önemli sorunlar arasında rezerv alanı konusunun da bulunduğunu ve bunun depremzedenin mağduriyetini devam ettirdiğini anlatıp, yetkililerin bu soruna acil çözüm üretmesini istedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —