Tarih: 18.09.2024 16:54

Konteyner kentte kalanların 'koku şikayeti'

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun'un Meydan ve Gürsel mahallesinde, Feyezan Kanalı ile kanalizasyon patlaması nedeniyle çevreye yayılan pis kokuların önüne geçilemiyor. 

Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Genel Müdürlüğü, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Belediyesi işbirliğiyle geçtiğimiz günlerde temizliği yapılan Feyezan Kanalı, yine kanalda su biriktirmeye ve koku yapmaya başladı. Arkas, AFAD, Kore 1 ve Kore 2 konteyner kentlerde yaşayanların da kanalizasyon patlaması nedeniyle yörede yaşayanların günlerdir ağır kokuya maruz kaldığını ifade etti.

Kanal temizlendi ama ‘koku sürüyor’

31 Mart yerel seçimleri sonrası milyonlarca lira harcanarak, temizlendiği belirtilen Feyezan Kanalı, yine koku yapmaya başladığı bildirildi. Yaklaşık iki hafta önce, yağmurlarla birlikte kokunun başladığını ve kanaldaki suların renginin koyulaştığını ifade eden yöre sakinleri, "Geçtiğimiz aylarda Feyezan Kanalı'nda yapılan temizlik sonrasında toplanan atıklar küme küme yapıldı. Uzun süre toplandığı alanla kalan atıkların bir bölümü kanala inen kamyonlara yüklenerek götürüldü. Toplanmayan ve yığınlar halinde kanal boyunca biriken atıklar, yağmurlarla birlikte eridi ve kanala karıştı. Kanaldaki kokunun bir bölümü bundan kaynaklanıyor" diye konuştu.
Arkas konteyner kentte kalan bazı yurttaşlar, Hatay Büyükşehir Belediyesi, İskenderun Belediyesi ve bazı kurumlara durumu aktardıklarını, 'geleceğiz, bakacağız' ifadelerine rağmen çözümün olmadığını anlattı. Konteynerin yanındaki rögar kapağı kaldırılıp, üzerine tahta konulduğu belirterek, "Çocuklar burada top oynuyor, koşuyor. Ya bu çukura düşerse ne olacak?" diye konuştu. Konteyner kent yaşayanları, yağmurlarla konteyner kent önünde su birikmeye, çukurlarda göllenmeye başladığını anlattı.
Arkas konteyner kentte yaşayan bir yurttaş, "Önceliğimiz buranın temizliği. Rögarların açık olması tehlike yaratıyor. Yağmur yağdığında konteyner önünde su birikiyor. Oturduğumuz yer pislik içinde. Haftada bir temizlik yapabilir" değerlendirmesini yaptı. Bir başka yurttaş da "Belediyeye kayıt yaptırdık ama gelmiyorlar. Lağım suları dolmuş ve pis koku var. Sivrisinekten kapıda oturamıyoruz" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —