Konteyner kentten tahliyeler durduruldu

Konteyner kentten tahliyeler durduruldu

Arsuz'da kaldığı konteyner kentten 'depremzede' ya da 'hak sahibi olmadıkları' gibi gerekçelerle çıkarılmaları istenilen kamu çalışanlarının tahliyesi durduruldu.

İskenderun/SES
Arsuz'un Gözcüler Mahallesinde kurulan konteyner kentte kalan ve geçtiğimiz günlerde 'depremzede olmadıkları, hak sahibi bulunmadıkları' gibi gerekçelerle gönderilen tebligatla konteynerden çıkarılmaları istenilen kamu çalışanlarının tahliyesi durduruldu. Gözcüler'deki konteyner kentte kalan kamu çalışanlarının tahliyesi, 'konut arzında artış sağlanıp, konaklama problemi kalmayıncaya kadar' durduruldu. 

Konteyner kette kalan bir yurttaşın Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yaptığı başvuruya yanıt verildi. CİMER'den başvuru yapan vatandaşa gönderilen yazılı cevapta, "Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiş olup, yapılan son değerlendirme neticesinde konut arzında artış sağlanan konut arzında artış sağlanıp, konaklama problemi kalmayıncaya kadar tahliye işlemlerinin durdurulması uygun görülmüştür" ifadesine yer verildi.

CİMER, yapılan başvuruya verdiği yanıtın, İçişleri Bakanlığı Hatay Valiliği Arsuz Kaymakamlığı tarafından cevaplandırıldığını, cevap içeriğine ilişkin hukuki sorumluluğun da cevap veren kuruma ait olduğuna da yer verdi. 



Anahtar Kelimeler: Konteyner kentten tahliyeler durduruldu

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    9301,05%-1,25
  • DOLAR

    39,75% 0,03
  • EURO

    46,62% 0,74
  • GRAM ALTIN

    4257,21% -0,06
  • Ç. ALTIN

    6809,93% 0,05