Tarih: 16.02.2023 17:09

Konteynırdan ilaç hizmeti

Facebook Twitter Linked-in

Türk Eczacıları Birliği’nin koordinasyonu ve görevlendirilen bölgelerden gönüllü eczacıların nöbet sistemi ile hizmet vermeye başlayan eczane, İskenderun Teknik Üniversitesi alanında hizmet veriyor. İskenderunlu depremzede eczacıların da destek verdiği eczaneye 24 saat ulaşılabiliyor.

İskenderunlu eczacı Barış Sönmez, Birlik tarafından koordine edilen, Hatay Eczacı Odası İskenderun Temsilciliği üyelerinin katkı verdiği eczane için gönderilen ilaçlar ayrıştırılarak raf düzeni oluşturduklarını, ücretsiz ve beyanla ilaç ihtiyacına cevap verildiğini, bunun yanı sıra mama, hasta bezi, bebek bezi ve ihtiyaçlarına da cevap verilmeye çalışıldığını kaydetti.

30 eczane hizmet vermeye başladı

Mahalleler ve kent merkezinde depremi en az hasarla atlatan meslektaşlarının eczanelerini açarak hizmet vermeye başladığını da aktaran Sönmez, halen 30 eczanenin saat 10.00-17.00 saatleri arasında hizmeti sürdürdüğünü kaydetti. Sahra eczanesinin yanı sıra Songül, Aylin, Dinçer, Öyküm, Yazar, Bülent, Pehlivan, İskenderun, Cemil, Emre, Bahar Tecik, Çarem, Dostlar, Saraç, Turgut, Karaali, Öyküm, Ozan, Palmiye, Tuğçe, Yahya Kurtulan, Barış, Mısırlı
Şarkkonak, Ceren, Ersözlü, Yunus, Selçuk, Bekbele ve Nardüzü eczanelerine de ulaşılabileceğini ifade etti.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —