Konukoğlu: Çaba ve emekle öğrenin

Konukoğlu: Çaba ve emekle öğrenin

İskenderun Teknik Üniversitesi´nin Tecrübe Paylaşımı konferansında konuşan Konukoğlu, deneyimlerini ‘İşin hilesi dürüstlüktür´, ‘Rüzgar Durdu ise asılın küreklere´ ve ‘İyi bir yönetici olmak´ başlıkları altında paylaşt?

Sadet Berkyürek/İskenderun

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Tecrübe Paylaşımı konulu konferansta İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğrencileriyle iş ve yaşam deneyimlerini paylaştı. Konukoğlu, “İşi öğrenmek için ilk önce çabalamak gerekir, emek harcamalısınız” dedi.
İSTE Merkez yerleşkesi Denizcilik Fakültesi Barbaros Hayrettin Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda Konukoğlu, babasından öğrendiklerini aktardı, deneyimlerini ‘İşin hilesi dürüstlüktür´, ‘Rüzgar Durdu ise asılın küreklere´ ve ‘İyi bir yönetici olmak´ başlıkları altında paylaştı. İş yaşamında kademeleri çıraklıktan kalfalığa uzanan bir öğrenme süreciyle geçtiğini anlatan Konukoğlu, öğrencilere internet çağının şansını yaşadıklarını hatırlattı.

“Eti senin kemiği benim”
“Tecrübe Paylaşımı” konulu konferansta Konukoğlu, şöyle konuştu: “Babam beni ustanın yanına getirdi ve ustaya dedi ki; ‘Eti senin kemiği benim´. Bana da ‘Burda baba yok. Baba evde, burada patron diyeceksin´ dedi. Bana altı ay süpürge tutturdular, işe yerleri süpürmekle başladım. Biz böyle çekirdekten yetişerek bugünlere geldik. Kademe kademe yükseldik. İşi öğrenmek için ilkönce çabalamak gerekir, emek harcamalısınız.”

“Şanslısınız, internet çağındasınız”
Çekirdekten yetişmenin kendisine ‘doğru idarecilik yapmayı´ da öğrettiğini sözlerine ekleyen Konukoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sizler çok şanslısınız artık internet çağında yaşıyoruz. İstediğiniz bilgiye istediğiniz zaman ulaşabiliyorsunuz. Biz bu kadar şanslı değildik. Benim kendimi yetiştirmem için babamın işletmesinde 15 yıl usta olarak çalışmam gerekti. Nitekim babam vefat ettikten sonra şirketin başına geçince babamın ne kadar doğru bir karar aldığını anladım ve tekstil alanında dev bir marka haline geldik

Fikir babası Konukoğlu
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapın İSTE Rektörü Dereli, İSTE´de de uygulamaya konulan İş Dünyasıyla Entegrasyon Programının fikir babasının Abdülkadir Konukoğlu olduğunu hatırlattı. Gaziantep´te ortak çalışma yürüttüklerine de işaret eden Rektör Dereli, “O zaman Gaziantep Üniversitesinde yaptığımız bir çalışma için kendisiyle birlikte olduğumuz bir programda bize Gaziantep Üniversitesi´nden kendisine başvuran çalışanlara 6 aylık bir oryantasyon programına tabi tuttuğunu, bize bunun üniversitelerde öğrenciyken yapılmış olmasının öğrenciler için daha faydalı olacağını belirtmişti. Bizde bu fikirden yola çıkarak ilk önce Gaziantep Üniversitesinde uygulamaya koyduk. Üniversite çatısı altında intörn adı altında öğrencilerimizi son senelerinde iş dünyasıyla buluşturduk. Artık tüm Türiye´de gerçekleştirilen intörn eğitimi olarak , bizimde İş Dünyasıyla Entegrasyon programı adı altında yürüttüğümüz bir çalışma oldu” diye konuştu.
Konukoğlu´nun kısa özgeçmiş ve iş hayatını anlatan sinevizyon gösteriminin de yapıldığı toplantıya Vali Erdal Ata´nın yanı sıra, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

Yükleniyor

  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00