Koronada artış sürüyor

Hatay´da korona vaka sayısı artarak sürüyor. Korona vaka sayısı arttıkça, canlar da yitiriliyor.

SAĞLIK 8.12.2021 16:35:20
Koronada artış sürüyor

Akın Bodur/İskenderun

Koronavirüs (Covıd-19) nedeniyle yaşamını yitirenler arasında Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu´nun yeğeni Hüsniye Yaman ile Samandağlı öğretmen Safi Çiçek de bulunuyor.
Hatay´da koronadaki artış oranı, bir önceki haftaya göre ve 20-26 Kasım tarihleri arasındaki korona risk haritası kapsamında yüzde 25 oranında arttı. Geçen hafta da bir önceki haftaya göre yüzde 30 oranında arttış göstermişti. İskenderun´da korona salgınına karşı Yeni Devlet Hastanesinde kurulan aşı odalarında, ilk doz, ikinci doz ve üçüncü doz aşılama da sürüyor.

Hatay´da vaka sayısı 5 binin üzerinde
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık korona vaka sayılarını açıkladı. Buna göre 20-26 Kasım tarihleri arasında korona vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan ilk 5 il arasında Hatay da bulunuyor. Hatay´da vaka, bir önceki haftaya oranla yaklaşık yüzde 25 oranında arttı. Korona vaka sayısı artın iller arasında Hatay´ın dışında, Osmaniye, Adana, Mersin, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Burdur, Bilecik ve Edirne de yer aldı. İllere göre her 100 bin kişide Hatay´da vaka sayısı 347,55 olarak açıklandı. Bu durumda Hatay´da 5.500´ün üzerinde korona vakası bulunuyor. Yakın illerdeki vaka sayıları ise her 100 bin kişide şöyle: Kilis´te 160,37; Gaziantep´te 67,25; Osmaniye´de 600,85; Adana´da 416,65; Mersin´de ise 345,74.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    16260,10%0,87
  • DOLAR

    44,31% 0,03
  • EURO

    51,46% 0,34
  • GRAM ALTIN

    6307,38% -1,54
  • Ç. ALTIN

    10757,95% -3,57