Koronavirüs sizi ekrana bağlamasın

Psikolog Sevgi Kirmit, koronavirüs salgınına karşı çocukların sokak yasağı günlerinde ailelerin ekranı yasaklamak yerine, alternatif etkinliklere yönelmelerini önerdi.

SAĞLIK 18.04.2020 09:10:37 0
Koronavirüs sizi ekrana bağlamasın

Koronavirüs salgını sürecinde, çocuklarda ekran bağımlılığını önlemenin yolları hakkında tavsiyelerde bulunan İskenderun Palmiye Hastanesi Uzman Psikolog Sevgi Kirmit, bu dönemde ebeveynlerin ekranı yasaklamak yerine, yapılabilecek alternatif etkinliklerden söz etti. 

Karantina günleri boyunca aile içi iletişimi arttırmanın önemli olduğunu vurgulayan Kirmit, “Corona virüsüyle mücadele ettiğimiz bu süreçte, çocuklarımızı bu virüsten korumaya çalışırken, ekran tuzağına düşmelerinden korumak da gerekir. Şu an uzaktan eğitimin verilmesiyle; hem derse, hem de eğlenceye ayrılan sürenin ekran karşısında hayli fazla olduğunu biliyoruz. Bununla birlikte artık çoğu ailede evde ve onlarında ekranda kalış süresi arttı bu sorun. Önlemleri alınmadığında bizleri bağımlılık noktasına getirecek” uyarısında bulundu.

Ekranı daha çok ders zamanlarında kullanmayı önererek, eğlenmeyi ve dinlenmeyi aile içinde iletişim halinde geçirmenin önemine işaret eden Kirmit, “Bu dönem kısıtlamalarımızı yaşadığımız bir dönem gibi görünse de aslında bir yandan bize göz ardı ettiğimiz ihtiyaçlarımızı da ön plana almamız gerektiğini öğretti. Bu ihtiyaçlardan en önemlisi aile içi iletişimin arttırılması. Oyunlar ve diyaloglar yoluyla, birbirimizin duygu ve düşüncelerini daha iyi anlayabilecek, keşfetmediğimiz yanlarımızı fark etmemize neden olacaktır” dedi.

 

Psikolog Sevgi Kirmit, koronavirüs salgınına karşı çocukların sokak yasağı günlerinde ailelerin ekranı yasaklamak yerine,  alternatif etkinliklere yönelmelerini önerdi. 

 


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88