Kreşte tarım eğitimi de verilecek

Akın Bodur/Arsuz

EĞITIM 26.06.2024 09:10:00 0
Kreşte tarım eğitimi de verilecek

Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, Türk-Alman Dostluk Cemiyeti işbirliğiyle yapılan Kreş ve Gündüz Bakım Evinin bu eğitim yılında hizmete gireceğini söyledi. Çocuklar kreşin tarım alanında mevsimlere göre meyve ve sebze ekmesini ve ata tohumları ile yetiştirilmesini de öğrenecek. 3,1 dönüm alana kurulan ve üç sınıftan oluşan kreş 51 öğrenci eğitim alacak. Kreş ve Gündüz Bakım Evi kapasitesini arttırmayı düşündüklerini de ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Üstün, "Okulumuz, emin olun ki piyasayla birlikte yani dışarıdaki özel sektörle ilgili kalite noktasındaki bir yarışı burada belediye bünyesinde gerçekleştireceğiz" dedi.

Kreşin görev alan ve alacak olan öğretmen ve personele "Veliler buraya kayıt yaptırmak için 'tüh kayıt doldu ben nasıl yaptıramadım?' gibi bir endişeye kapılacağını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Üstün, "Halka, vatandaşların hizmetine öyle kaliteli, öyle güzel bir kreş sunalım ki insanlar çocuklarını gönül rahatlığıyla bizlere bıraksın, çocuklar evden çok burayı daha çok sevsin istiyoruz. Çünkü bu konuda çok iddialıyız hem öğretmen kadromuzla hem burada çalışacak olan personelle hem bizlerin bu konudaki vizyon noktasındaki kendimize olan güvenimizle. Arsuz'a çok güzel bir kreş, çok kaliteli bir eğitim sunacak bir kreş kazandırdığımız için çok mutluyuz. Bunda emeği geçen önceki dönem belediye başkanımıza ve ekibine de teşekkür ediyoruz. Yılın felaketi olan depremden bağışçılar, dernekler de bizlere katkı sundu. Türk-Alman dostluğu adı altında bizlere katkıda bulundular. Bizler de işin büyük bir bölümünü üstlenerek onların da desteğini arkamıza alarak bu güzel projeyi hayata geçirdik. Kreşe en kısa sürede öğrenci almaya başlayacağız. Burada 51 öğrenci kontenjanını hayata geçireceğiz. 51 öğrenciyi burada eğitim alanına sokacağız" diye konuştu.

Ücret, piyasadan bir tık düşük olacak

Çocukların kreşte tarım alanında gönül rahatlığıyla gezineceğini de ifade eden Üstün, "Kreşte çocukların keyifle gününü geçirebilecekleri bir ortam yaratıldı. Öğretmenlerimiz bu konuda çok deneyimli. En kısa sürede çocukları kreşle buluşturduğumuz andan itibaren hem velilerimiz hem çocuklarımız hem bizler çok daha keyif ve mutlu olacağız. Elbette okulun kapasite sinin arttırılmasını da düşünüyoruz. Aynı zamanda Karaağaç mahallesinde de bir kreş açılışı hazırlıkları devam ediyor. En kısa sürede Karaağaç bölgesinde de bir kreş açılışı gerçekleştireceğiz. Hedeflediğimiz süre iki aylık süre. iki ay sonunda inşallah o kreşin de açılışını gerçekleştireceğiz. Bu konuda hem fen işleri müdürlüğü hem bizler çalışma içerisindeyiz. Talep çok yüksek, çok fazla. Bizler de buradaki kreş hizmetini hayata geçirirken, fiyatları piyasadan bir tık düşük oranda tutacağız. Çünkü burada amacımız ticari bir duygu içerisinde bulunmak asla değil. Ama buradaki kaliteyi yüksek tutacağız. İddiamız kaliteyi maksimum düzeyde tutmak. Yaptığımız işin hakkını verebilmek ve 'işte açtık' ya da ' oldu-bitti' değil. Kreşi sayfalarımızda bir kare alsın diye açmadık. Bu kreşle çocuklarını ve her şeyini bizlere emanet eden velilere kaliteli bir hizmet sunmanın gayreti içerisindeyiz" dedi.


Anahtar Kelimeler: Kreşte tarım eğitimi verilecek

İskenderun'da trafiğin yönü yine değişiyor!

HBB'nin yeni kadrosu meclisle tanıştı

Kurtbağı'nda kayısı rekoltesi düştü

İskenderun Otogarı, Cebike'ye

Sanayi kuruluşlarına HBB denetimi

Hatayspor, transfere 456 milyon lira harcayabilecek

Kreşte tarım eğitimi de verilecek

Hak sahiplerinin 10 Ağustos'a kadar borçlanabilecek

Figen öğretmen gözyaşlarıyla uğurlandı

AKP'den 'istişare toplantısı'

Hatayspor 'tek listeyle' kongreye gidiyor

Gadir Hum Bayramı kutlandı

Çirkin'den Suriyelilere 'toprak almayın' çağrısı

9 boğulma tehlikesi, 2 boğulma

Öğretmen Figen Yıldırım yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    10446,24%1,00
  • DOLAR

    32,52% 0,03
  • EURO

    34,94% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2437,27% 0,08
  • Ç. ALTIN

    3954,23% 0,00