Külünk: Dünyanın jeopolitik merkezinde yaşıyoruz

Külünk: Dünyanın jeopolitik merkezinde yaşıyoruz

AKP İstanbul eski milletvekili Metin Külünk, “Her sabaha, dünyada kolay kolay hiçbir devlete nasip olmayan bir güçle uyanıyoruz.

İskenderun/SES

Çünkü biz Anadolu topraklarında büyük millet, büyük devlet olarak dünyanın jeopolitik merkezinde yaşıyoruz” dedi.
Külünk, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Yeniler Topluluğu tarafından düzenlenen Yükselen Güç Türkiye ve Vatanseverlik adlı konferansında ´Bahar Kalkanı Harekatı, bölgesel dengeler, Türkiye´nin yeni dünya düzeni arayışındaki etkinliği´ konularını değerlendirdi.
Zor ama bir o kadar da şanslı bir coğrafyada olduğumuzu belirten Külünk, “Her sabaha, dünyada kolay kolay hiçbir devlete nasip olmayan bir güçle uyanıyoruz. Çünkü biz Anadolu topraklarında büyük millet, büyük devlet olarak dünyanın jeopolitik merkezinde yaşıyoruz. Bu başlı başına bir güçtür. Genç kardeşlerimizden özellikle rica ediyorum ki coğrafya ve dünya haritası ile aranızdaki ilişki iyi olsun. O zaman bu olayları ve gücümüzü daha iyi anlayabilirsiniz. Tarihsel medeniyet birikimimizin yanında medeniyet kurucu ve taşıyıcı bir millet oluşumuz ve yedi asırdır küresel güç dengesinde önemli bir konumda oluşumuzdan bu güce sahibiz” diye konuştu.

“Yeni dünyayı okuyabilmenin referanslarından birisi dijital devrimdir”
Türkiye´siz bir dünya sistemi kurulamayacağını kaydeden Külünk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu coğrafyada en son sözü biz söyleriz. Biz, son sözümüzü söylemedikçe asla bu oyun bitmez. Bulunduğumuz coğrafyada büyük bir millet ve büyük bir devlet olarak yeni dünyanın inşasında bizim söylediğimiz ve söyleyeceğimiz sözler belirleyici olacaktır. Dünya yeni düzenini aramaya girişti. Yeni dünyayı okuyabilmenin referanslarından birisi dijital devrimdir. Bu parametreleri okumadan, işlemlerini görmeden hayatınızı şekillendirmeyiniz. Doğrudan hayatın ruhunu, aklını ve eşyasını anlama noktasındaki tercihleriniz bunları anlamaktan geçmektedir. Osmanlı İmparatorluğu, zamanında Rönesans gibi, sanayileşme gibi alanlarda geri kaldı. Bunların sonuçlarını hep birlikte gördük. İşte bu sebepten yeni dünyanın asıl yükseliş parametrelerini iyi anlamamız ve okumamız gerekmektedir. Hepimizin ortak bir değeri var o da ‘´vatan´´. Ortak değerimiz olan vatanımızın güçlenmesi, devletimizin güçlü olması ve ülkemizin bağımsızlığının sağlam olması için başarılmış her şeyden hepimiz sorumluyuz. Bunlar hepimizin nesiller boyu sahipleneceği değerlerdir. Bu doğrultuda sizlerden düşünmenizi istediğim bir şey var: ‘´Biz bunları sağlamak için ürettik de olmadı mı, yoksa ürettik de engellendi mi?´ bunu iyi anlamamız gerekmektedir.´´
MKÜ Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yusuf Önlen, Prof. Dr. Okan Şener, Prof. Dr. Fatih Sakin, Genel Sekreter Doç. Dr. Erhan Yengil ile fakülte dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.



İskenderun'da filtre operasyonu

Dr. Kanatlı'dan ürküten tablo

Aile hekimleri iş bıraktı

Meclis'te 'fotoğraf tartışması'

Rezerv alan kararına 'dava'

Binalara 8 kat sınırı

CHP’den Lütfü Savaş'a 'kesin ihraç' istemi

AFAD'da dönüşüm değerlendirme toplantısı

Belediye meclisinde kayyum eleştirisi

65 yaş üstüne çay-kahve ücretsiz

Feyezan Kanalının duvarı yükseliyor

Usta öğretici belgeli tek kadın klimacı

İskenderun DEM Parti'den kayyum eleştirisi

AKP'de tek listeli seçim

AKP: Uygulamalar devam edecek

Vakıf destekçileri, engelli çocuklar için koştu

Pac Meydanı'na 'rezerv alan' kararı

Kozaklı'da orman yangını kontrol altına alındı

Atatürkçü düşünce, gecede buluştu

Muhammed Önder, İskenderun Kaymakamı

Sanayi esnafının verileri çıkartılacak

Standart dışı beton ve çeliğe ceza

Sanayide 'yola park' tartışması

Sanayi esnafının sorunları görüşüldü

İMYO inşaatı bağışlarla yükseliyor

"Güler yüzlü hikayeler" yayımlandı

Nardüzü'nde Cumhuriyet turnuvası

Biz hala buradayız Sergisi’ kapısını açtı

"Atatürk ve Cumhuriyet" Sergisi

En büyük bayramın 101. yılı

Yükleniyor

  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,48% 0,07
  • EURO

    36,21% -0,34
  • GRAM ALTIN

    2960,09% 0,86
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55