Kumsalda konser

Kumsalda konser

Sayek etkinliklerinin teması: Yaşamak birer birer ve hep beraber

Akın Bodur/İskenderun

Türk Tabipleri Birliği Eski Başkanı Dr. Füsun Sayek, Arsuz´da dün başlayacak XIII. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleriyle anılıyor. 31 Ağustos´a kadar sürecek etkinliklerin ana teması ´yaşamak birer birer ve hep beraber´ yaklaşımı.
XIII. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliği kapsamında sahne alan Kemal Akdoğan, Soner Çiftçioğlu, Arsuz sahilindeki kumsalda ´Deniz kokulu şarkılar´ adlı konser verdi.
XIII. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliklerinin ilk etkinliği olan konseri Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, İzmir Milletvekili ve Füsun-İskender Sayek´in kızı Selin Sayek Böke, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin de izledi. Konsere katılanlar, sanatçılara bazı şarkılara eşlik ederek, eserleri birlikte seslendirdi. Konserde konuşan Prof. Dr. İskender Sayek, fona verilen destekle tıp fakültesinde eğitim alan burslu öğrenci sayısının 32´ye yükseldiğini belirtti.

Grup Storia konseri yarın
Etkinliğin bugünkü bölümündü Yeliz Eraslan´ın gözetiminde çocuklara yönelik yapılacak Bilim Haftası etkinliği yer alıyor. Yarın da Tuğba Boyunsuz (solist), Reneta Pepovych Çavdar (piano ve cello) ile Yusuf Tambay´ın (flüt) yer aldığı Grup Storia konser verecek. konser, saat 21.30´da başlayacak.
Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerin büyük bölümü, Arsuz´daki İskender Sayek İskender Sayek Kültür ve Sanat Evi´nde yapılacak. XIII. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliklerinin müzik bölümünde Seda Baykara ve Günay Tuzkaya´nın ´Film, dizi müzikleri ve ünlü ezgiler´ ile Ahmet Kanneci ve Özcan Dal´ın gitar dinletisi olacak ve Naz Evren ve arkadaşlarının Pik Up Çello Grubu Konseri de bulunuyor.

Kimler söyleşi düzenleyecek?
Etkinlikler kapsamında Dr. İlber Ortaylı ve Dr. Venos Zahariyadis, tarih üzerine söyleşi yapacak, Suat Özçağdaş da gençlere yönelik ´sosyal inovasyon´ konusunda bilgilendirme yapacak. Ayrıca, Demet Kayıran´ın “Yarınım aydınlık olsun” belgesel gösterisi yapılacak, kız çocukları ve kadınların toplumsal sorunları da Demet Kayıran, Dr. Şevkat Bahar Özvarış ve Türküler Erdost tarafından tartışılacak. İskenderunlu yazar Ayla Kutlu da “Bendeki Hatay” konulu söyleşi yapacak. Grup storia konseri, film ve dizi müzikleri, Pik Up Cello grubu ile gitar konserlerinin yer alacağı etkinlikler kapsamında yazar Ayla Kutlu 'Bendeki Hatay' söyleşinde bulunacak, Talin Azar, Dr. Ali Özyurt ve Dr. Özdemir Aktan kitaplarını tanıtacak; Suat Özçağdaş da 'Sosyal inovasyon' üzerine söyleşi yapacak. Dr. Yaşar Anlar 'Çocuklarda allerji', Dr. Kemal Doğan, Ayhan Göktaş ve Gülten Akkaya 'İyi tarım: Doğru gübreleme' Dr. Ali Çerkezoğlu ´hekimin sosyal sorumlulukları´, Dr. Vedat Bulut '2030´da hekimlik nasıl olacak', Dr. Şükrü Hatun ve diyetisyen Tuğba Gökçe 'Tip 1 diyabet ve tedavisinde güncel durum' konulu söyleşiler yapacak, tıp eğitimi çalıştayı düzenlenecek, Prof. Dr. İskender Sayek genel cerrahi polikliniği, Dr. Ercüment Alpaydın göz hastalıkları polikliniği, Dr. Çigdem Doğramacı 'benlerimizi tanıyalım' adlı dermatoloji polikliniği, Dr. Nikola Azar ortopedi polikliniği etkinlikleri de yapılacak.



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

Yükleniyor

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07