Kurban Bayramı kutlandı

Halk-protokol bayramlaşması arife günü olan dün İskenderun Kaymakamlığı avlusunda yapıldı Kurban Bayramı kutlaması bugün Kaptan Paşa Camiinde kılınan bayram namazı sonrası cemaatın bayramlaşması ile başladı.

GÜNCEL 6.06.2025 17:28:00
Kurban Bayramı kutlandı

Kurban Bayramı kutlandı. 6-9 Haziran tarihleri arasında kutlanan Kurban Bayramı, müslümanların en büyük iki dini bayramından birini oluşturuyor. İslamiyete göre kurban kesimi hac görevini yaparken farz kılındığı bilinirken, alışagelmiş ve gelenek haline gelen kesim tarzının Kurban Bayramına uzandığı biliniyor.

İskenderun'da Kurban Bayramı kutlaması 6 Haziran'da Kaptan Paşa Camiinde kılınan bayram namazı sonrası cemaatın bayramlaşması ile başlatı. Bayramlaşmaya, İskenderun Kaymakamı Muhammet Önder, Varlık Foru YK Üyesi Fuat Tosyalı, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, ilçe müftüsü Ramazan Avcı, emniyet müdürü Nevzat Şahin de katıldı. İskenderun Kaymakamı Önder, namaz sonrası sosyal iletişim sitesinden yaptığı fotoğraflı paylaşımda, "Bayram namazının ardından hemşehrilerimizle bayramlaştık. Bayram; paylaşmak, bir arada olmak, tebessümde buluşmaktır. Nice bayramlarda buluşmak dileğiyle... Henüz buluşamadıklarım tüm dost ve arkadaşlarımızın bayramı da mübarek olsun" ifadesine yer verdi.

Halk ve protokol bayramlaşması

Halk-protokol bayramlaşması da arife günü (5 Haziran Perşembe) İskenderun Kaymakamlığı avlusunda yapıldı. Bayramlaşmaya kaymakam Önder, milletvekili Özel, belediye başkanı Dönmez, İskenderun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tarhan, 2. Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Ali Yılancı, kentte faaliyet gösteren siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin yöneticileri, kurum müdürleri ve yurttaşlar katıldı. İskenderun Belediye Başkanı Dönmez, bayramlaşma sonrası sosyal iletişim sitesinden yaptığı fotoğraflı paylaşımda, "Mübarek Kurban Bayramı dolayısı ile kaymakamımız Muhammet Önder ev sahipliğinde kaymakamlık binasında düzenlenen bayramlaşma törenine katıldık. Protokol üyelerimizin ve kıymetli hemşerilerimizin Kurban Bayramını kutladık" değerlendirmesine yer verdi.

Antakya'daki bayramlaşma da halk ve protokol buluştu. Kurban Bayramı nedeniyle Antakya Şehitliği ve Narlıca Deprem Şehitliğini protokol tarafından ziyaret edildi. Bayramlaşmaya Hatay Valisi Mustafa Masatlı, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ile ilde örgütlü kurum ve kuruluşların yöneticileri de katıldı. Mezarlık ziyaretinde kabirde yatanların ruhlarına Kur’an-ı Kerim ve dua okundu, mezarlarına karanfiller bırakıldı. Mezarlıkta şehit aileleri ve gazilerle de bayramlaşıldı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk, Hatay’da bulunduğunu belirttiği 1 milyon 710 bin kişinin bayramını kutladı, Gazze’de ve Filistin’de zulmün durmasını temenni ederek, "Dünya’nın neresinde bir mazlumiyet ve mağduriyet varsa bunların son bulmasını diliyoru" değerlendirmesini yaptı.

Vali hangi mesajı verdi?

Hatay Valisi Masatlı, Kurban Bayramı Mesajında "Bayramlar; toplumumuzun tüm kesimlerinin ortak bir manevi zeminde buluştuğu, insani değerlerin kuşaktan kuşağa aktarıldığı, sevgi ve saygının en yoğun şekilde tezahür ettiği günlerdir. Bu mübarek günler, sadece bireysel ibadetler yönüyle değil; toplumsal vicdanın, kardeşliğin, birlik ve beraberlik ruhunun yeniden hayat bulması bakımından da ulvi ve kıymetlidir. Kelime anlamı yakınlaşmak olan 'kurban' bizleri Yüce Allah’a daha da yakınlaştıracak bir hayat anlayışının kapılarını önümüze açmakta ve bizleri yaratılışın gayesine uygun bir hayat şuuruna davet etmektedir. Şirk, kibir, haset, gıybet,  kin, riya, öfke, ümitsizlik gibi ruhumuzu kuşatmış tüm manevi hastalıklardan kurtulma iradesini göstererek  bu davete icabet etmiş oluruz. Bu nedenledir ki Kurban Bayramı; kulun Allah’a teslimiyeti, hakikate adanmışlığı ve bu uğurda ortaya koyduğu fedakârlığın adıdır. Fani olan dünya hayatında insanın manevi kurtuluşuna vesile olabilmesi cihetiyle böylesine önem arz eden bu bayramda yapılan ibadetler, yalnızca dini vecibelerin bir ifası değil; aynı zamanda mazlumların, kimsesizlerin ve ihtiyaç sahiplerinin sofrasına ulaşan bir rahmet eli, bir kardeşlik tezahürüdür. Sosyal adaletin, yardımlaşma kültürünün ve insanî duyarlılıkların pekiştiği çok yönlü bir toplumsal seferberlik zamanı olan bu muazzez günler; ihtiyaç sahiplerinin gözetilmesi, kırgınlıkların son bulması, toplumsal kaynaşmanın güç kazanması ve gönül köprülerinin yeniden sapasağlam inşa edilmesi yönünde bizlere büyük fırsatlar sunmaktadır..." değerlendirmesine yer verdi.
İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Mehmet Duruel de Kurban Bayramı mesajında şunlara yer verdi: "Manevi derinliği yüksek olan Kurban Bayramı, bizlere hem insan olmanın hem de ümmet bilincinin ne denli kıymetli olduğunu hatırlatır. Ancak bu mübarek günlerde; insanlık vicdanını derinden yaralayan acılara da sessiz kalmamız mümkün değildir. Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında yaşanan zulüm, çocukların ve masum sivillerin hedef alındığı vahşet, tüm insanlığın gözleri önünde sürmekte, bizleri derin bir üzüntüye sevk etmektedir. Aynı şekilde, Doğu Türkistan’da temel hak ve özgürlüklerinden mahrum bırakılan kardeşlerimizin yaşadığı baskılar da bizlerin kalbinde derin bir yaradır. Dünyanın dört bir yanında zulüm gören, sıkıntı içinde olan tüm Müslüman kardeşlerimizin acılarını yüreğimizde hissediyoruz. Dualarımız; adaletin, barışın ve insan onuruna yakışır bir yaşamın en kısa sürede tüm mazlum coğrafyalarda hâkim olması içindir."

Türk Kızılay İskenderun Şube Başkanlığı, kurban bayramı dolayısıyla ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştırdı. Şube başkanlığına başvuru yapan ve sosyal inceleme sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelere gönüllülerin katkısı ile hazırlanan yardım malzemeleri teslim edildi.

Anahtar Kelimeler: Kurban Bayramı kutlandı

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

  • BIST 100

    15811,65%0,39
  • DOLAR

    43,97% 0,05
  • EURO

    51,27% 0,20
  • GRAM ALTIN

    7302,29% 0,63
  • Ç. ALTIN

    11964,95% 0,00