'Kurtuluş mücadelesinde Antakya' söyleşisi

Arsuz´da düzenlenen 12. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliklerinde, 'Kurtuluş Mücadelesinde Antakya' konulu söyleşi düzenlendi. 12. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri, 31 Ağustos tarihine kadar sürecek.

GÜNCEL 14.08.2018 10:48:41 0

Nesrin Geyik/İskenderun

Kültür Kentleri Birliği Platformu Hatay İl Başkanı Nebih Nafile´nin moderatörlüğünü yaptığı söyleşi, Antakya tarihinin slayt gösterimiyle başladı. İskender Sayek Kültür ve Sanat Evindeki söyleşide, Kenan Yurttagül ve Ömer Bayraktar katılımcıları bilgilendirdi.
Antakya´nın bilinmeyen yönlerini slayt sunumu ve kısa filmle anlatmaya çalışan Yurttagül, birinci haçlı seferi sonrasında Antakya yöresinde haçlılar tarafından devlet olarak Antakya Prensliği´nin kurulduğunu ifade etti. Yurttagül, 'Antakya, M.Ö 300 yıllarında Seleukos 1 tarafından kurulmuştur. Şehir çok büyümüş ve nehrin iki yakasına yayılmıştır. Ortasından Asi Nehri geçer ve bu adada kenti oluşturan hamam, hipodrum, tiyatro salonları ve evler kurulmuştur. M.S 1098-1298 yılları arasında ise Antakya hanedanlığı 1. Bohement tarafından kurulmuştur. Anadolu´da 13 yere Antakya adı verilmiştir' değerlendirmesini yaptı.
Bayraktar da kurtuluş mücadelesindeki Antakya yıllarını, Fransız döneminde yaşanan olayları anlattı; Divan edebiyatından şiirler de okudu.
Söyleşide konuşan Nafile ise konu, Antakya olunca birçok kişinin heyecanlandığını ifade etti.

Bugün ve yarın hangi etkinlikler var?
12. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliklerinde dün de 'Sen de hikayeni yaz' adlyı çocuk atölyesi ile Bülent Tanık´ın konuşmacı olduğu 'Dayanıklı kentsel yaşam: demokrat Belediye adlı konferansı yapıldı.
Bugün ise Prof. Dr. İskender Sayek´in Arsuz aile Sağlığı Merkezinde meme hastalıkları polikliniği yapılacak. Akşam da Mehmet Efe (1. keman) Selin Özdemir (2. keman), Görkem Kumtepe´nin (viyola) ve Akın Kumtepe´nin (çello) sahne alacağı 'Efe´s Quarter' adlı konseri yapılacak.
Yarın da 'Ahşap boyama' adlı çocuk atölyesi ile 'Çocuk istismarına sessiz kalma' konulu söyleşi yapılacak. Saat 18.30´da başlayacak söyleşide, Saadet Özkan, Yücel Ceylan, Erdem Harmanoğlu ve Dr. Gonca Gül Çelik konuşmacı olacak.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

68 konuta 'boşaltın' tebligatı

Öğrenciler, öğretmenlerini istedi

Zirai don, üreticiyi etkiledi

"Taş ocağı istemiyoruz"

Katledilen kadınlar için sessiz oturdular

Meslekte 30 yılı doldurdular

Belen Erasmus ekibi Portekiz kursuna katıldı

Dik, Footvolley başkan yardımcı

“Deprem sonrası şiddet arttı”

Yayman, yeniden baş temsilci

  • BIST 100

    11313,9%1,61
  • DOLAR

    40,94% 0,02
  • EURO

    47,65% -0,13
  • GRAM ALTIN

    4400,63% -0,13
  • Ç. ALTIN

    7069,08% -0,09