Kurtuluş´a künefe şenliği

Kurtuluş´a künefe şenliği

Hatay´ın Anavatan´a katılışının 78. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen kutlama etkinlikleri kapsamında Atatürk Caddesi´nde künefe şenliği yapıldı.

 Üzerinde ‘Barış, Sevgi, Hoşgörü´ yazan ve şerbetini Hatay Valisi Erdal Ata ile Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ın dökerek servisine katkı verdiği 78 metrelik künefe yoğun ilgi gördü. 

Pazar günü saat 20.00´de başlayan künefe etkinliğine Hatay Valisi Erdal Ata´nın yanı sıra Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Vali Yardımcısı H. Volkan Köksal, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve çok sayıda Hataylı katıldı.
Künefe Şenliği´nin kurtuluş etkinlikleri içinde gelenekselleştiğini belirten Vali Erdal Ata, yıldönümü sayısına göre her yıl uzunluğu bir metre artan künefenin bu yıl 78 metre olarak hazırlandığını kaydetti.
Etkinlikte Hatay´ın Anavatan´a katılış süreci hakkında bilgi veren Vali Ata, “Misak-I Milli sınırları içinde olan Hatay, Kurtuluş Savaşı sonrasında maalesef Anavatan dışında kalmıştı. Büyük Önder Atatürk´ün izlediği dahiyane politika sayesinde savaşmadan 1938 yılında Hatay bağımsız bir devlet olmuş, 10 ay 22 gün bağımsız bir devlet olarak faaliyetini sürdürdükten sonra o günkü görev yapan 40 meclis üyesinin aldığı kararla Anavatan´a katılmıştır. Hatay´ın Anavatan´a ilhakı o tarihten bugüne kadar da ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere o dönemde görev yapan milletvekilleri ve Hatay´ın Anavatan´a bağlanmasında emeği geçen herkesi saygı ve şükranla anıyorum” şeklinde konuştu.

 



Anahtar Kelimeler: Kurtuluş künefe şenliği

Mahkeme 'keşif istedi'

Hatay'ın yeniden yapılanması masaya yatırıldı

Bakanlıkta Suriye'deki Aleviler görüşüldü

Antakya'da kuş gribi

Ekmek 12,5 lira

MCG Tower davası 25 Haziran'a ertelendi

Meclis, 'fahri hemşerilik' vermedi

Bakanlar 6 Şubat anmasındaydı

Mehmet Tekin anıldı

Psikososyal destek merkezi Karaağaç'ta açıldı

SHD: Önlenebilir her ölüm sosyal cinayettir

Özel'le vali polemiği

Özel, 'sandık' istedi

Hatayspor, kaptan Erce'yle yolunu ayırdı

Yıkılan hastanede ölen 91 kişi anıldı

Sağlık çalışanları anıldı

Asi Nehri'ne karanfil bırakıldı

"Depremde acıların üssü Hatay oldu"

Ağıt ve türkülerle anıldılar

İskenderun'da anma Atatürk Anıtı'nda

Acının 2. yılında...

"Depremde hasar nedenleri" konferansı

İHD'den deprem hak ihlalleri raporu

Vali Masatlı; “2 yılda imkansız işler başardık”

Milletvekili Yayman: Depremin merkezi Hatay oldu

Babacan: Hatay’da bir dokunuyorsunuz bin ah işitiyorsunuz

Hatay en ağır yıkımı yaşadı

Yayladağı kapısı ticarete açılabilecek

Konteyner çarşı taşınacak

Hayalleri kitapla büyütecekler

Yükleniyor

  • BIST 100

    9381,32%-1,09
  • DOLAR

    38,01% 0,27
  • EURO

    41,89% -0,34
  • GRAM ALTIN

    3769,10% -0,72
  • Ç. ALTIN

    6179,57% 0,26