Kurum'a 'fahri hemşehrilik', HBB'den verildi

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Meclisi, şubat ayı toplantısını Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Kırıkhan Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda yaptı.

HATAY 15.02.2025 12:34:00 0
Kurum

İskenderun/SES

İskenderun Belediyesi Meclisi'nde oy çokluğuyla reddedilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a fahri hemşehrilik beratı verilmesi, HBB Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi. Oylama sonrası toplantıya katılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, karara destek veren meclis üyelerine teşekkür etti. Öntürk, kararın, Çevre, Şehircilik ve 'hemşerilik beratının' Hatay’a önemli katkılar sunan İklim Değişikliği Bakanı Kurum’a duyulan minnettarlığın bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Meclis Başkanvekili Filiz Özçörekçi'nin başkanlığında toplanan HBB Meclisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündemindeki 71 maddesi görüşülerek karara bağlandı.

HBB'den yapılan açıklamaya göre, meclis, 6 Şubat depremlerinde yaşanan yıkımın ardından Hatay’ın yeniden yapılanması ve ayağa kalkması adına özverili çalışmalarda bulunduğu ifade edilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a fahri hemşehrilik beratı verilmesi teklifini görüştü. Meclis, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez'in teklifini görüşen HBB Meclisi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, 'fahri hemşehrilik beratı' verilmesini oy çokluğuyla kabul etti. Meclis'in AKP, MHP, BBP ve TİP'li üyeleri 'evet' oyu kullanırken, CHP'li üyeler 'hayır' oyu kullandı.

“Kurum’a duyulan minnettarlığın göstergesi”

Toplantıda daha sonra katılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, karara destek veren meclis üyelerine teşekkür etti, Çevre, Şehircilik ve 'hemşerilik beratının' Hatay’a önemli katkılar sunanİklim Değişikliği Bakanı Kurum’a duyulan minnettarlığın bir göstergesi olduğunu söyledi. Toplantıda meclis gündeminde yer alan hibe programı için yetki verilmesi, toplu taşıma hatlarının ihale edilmesi için belediye encümenine yetki verilmesi, İskenderun şehir içi yeni oluşturulan güzergahlarda hizmet verilmesi, servis araçları geç vizeleme işlemleri, araç alımına ilişkin hibenin kabulü için yetki verilmesi, Hatay İmar San. A.Ş'ye banka kefaleti, imar uygulamaları ve imar komisyon raporları gibi maddeler oylanarak karara bağlandı. Bazı komisyon raporları da oy birliği ile kabul eden HBB Meclisi, Mart ayı toplantısının 13 Mart Perşembe günü Büyükşehir Belediyesi Yerleşkesi A Blok’ta bulunan Meclis Salonu’nda yapılmasını kararlaştırıldı.

Dönmez, sosyal iletişim sitesinden teşekkür etti

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, sosyal iletişim sitesinden yaptığı görüntülü paylaşımda şunlara yer verdi: "Belediye Başkanımız Mehmet Dönmez’in teklifiyle Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız sayın Murat Kurum’a fahri hemşehrilik beratı verilmesi yönünde, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nde karar çıktı. Başta sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanımız ve özellikle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız sayın Murat Kurum’a şehrimize göstermiş oldukları yakın ilgileri ve emeklerinden dolayı bir kez daha canı gönülden teşekkür ediyorum."

Anahtar Kelimeler: Kurum' 'fahri hemşehrilik' ' verildi

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9203,62%-1,88
  • DOLAR

    38,01% 0,09
  • EURO

    41,63% -0,08
  • GRAM ALTIN

    3715,66% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6079,46% -0,81