Kuş gözlemine davet etti
Kuş gözlemcisi ve fotoğrafçısı Emin Yoğurtçuoğlu, Hatay´da ilk kez gözlemlenen Büyük Dağ Bülbülünün fotoğrafını Lütfü Savaş´a hediye etti.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ünlü Kuş gözlemcisi ve fotoğrafçısı Emin Yoğurtçuoğlu´nu makamında kabul etti.
Dünyanın farklı noktalarında birçok kuş türünü gözlemleyerek kayıt altına alan Yoğurtçuoğlu, Hatay´daki son çalışmasında yeni bir kuş türünü gözlemlediğini ve neslinin tükendiğini düşündükleri bir türü görüntülediklerini söyledi.
Başkan Savaş´a, Hatay´ın coğrafi konumu itibariyle kuşlar için adeta bir cennet olduğunu anlatan Yoğurtçuoğlu, “Türkiye´deki kuş türlerinin yaklaşık yüzde 75-80´i Hatay´da yaşıyor. Şu anda ilinizde 374 kuş türü tespit edilmiş durumda. Reyhanlı´da sadece bir günde 84 kuş türü gözlemledim. Dağ ceylanlarını ilk kez gördüm ve insanlardan kaçmaması buradaki insanların onlara ne kadar iyi davrandığını gösteriyor” dedi.
Türkiye´de 485 kuş türünün olduğunu ve bunların 500 olması için çaba harcadıklarını belirten Yoğurtçuoğlu, şunları kaydetti: “Sayının 500 olmasını istiyoruz. Hatay ve Reyhanlı bu amacımızı gerçekleştirecek gibi gözüküyor. Senelerdir Hatay´a geliyorum ve gözlem yaptığım yerlerin temiz olduğunu görmek beni mutlu ediyor. Bunu sağladığınız için size teşekkür ederim.”
Türkiye´nin kuş dedektifi olarak anılan Emin Yoğurtçuoğlu ile buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Lütfü Savaş, doğanın içinde yer alan tüm renkleri sevdiklerini ifade etti. Savaş, “Birçok alanda ‘En´leri yakalayan şehrimizde kuş gözlemcileri için çok önemli alanlarımız ve kuş türümüz var. Yeni oluşan göletlerimizde de çok fazla sayıda kuş türünü görmek mümkün. Zengin coğrafyamızın zengin kuş türlerini görmek isteyen, kuşları seven herkesi şehrimize davet ediyorum” dedi.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,34% 0,23
-
GRAM ALTIN
6287,38% 0,67
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00




