Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

İskenderun/SES

EĞITIM 1.05.2024 14:37:00 0
Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Naz’ın yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı. Doç. Dr. Naz’ın projesi, “Levrek (Dicentrarchus labrax) Yan Ürünlerinden Elde Edilen Protein Hidrolizatının Sıfır Atık Kapsamında Farklı Endüstriyel Alanlarda Kullanım Olanaklarının Araştırılması” başlığını taşıyor. 
Projesi kapsamında levrek balığı özelinde tüm balıkların işlenmesi aşamasında ortaya çıkan iç organ, kafa, omurga ve diğer yan ürünlerden elde edilen protein hidrolizatının, gıdasal ürün geliştirilmesi, balık yemi hammaddesi oluşturulması ve tıbbi potansiyelinin belirlenmesi amaçlanıyor. 
Projenin, sıfır atık kapsamında çevre kirliliğinin önlenmesine katkı sağlamasının yanında sağlık, yem hammaddesi ve insan gıdası olarak değerlendirme gibi üç büyük sektör için katma değeri yüksek ürünler geliştirmeyi de hedefliyor. Projede Doç. Dr. Naz’a, İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Yavuz Mazlum ve Dr. Metin Yazıcı eşlik edecek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden araştırmacılar da paydaşlık yapacak.
 


İSTE’de rektörlük başvurusu başladı

Tartışmanın nedeni '240 konut'

Kızılay'dan kıyafet yardımı

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

Villalara 'yıkım ilanı'

"İlk bavulum, ilk biletim" projesi başladı

İskenderun'da 4 hurdacı kapatıldı

Deniz suyu 12 noktada 'iyi'

Kadın girişimcilere KOSGEB destekleri bilgilendirmesi

Otogarlara HBB'den tadilat

19 Eylül, gazilerin şeref günü

Şelaleye zarar veren taş ocağı 'durduruldu'

Kızılay'dan Yolbulan grevine destek

Konteyner kentte kalanların 'koku şikayeti'

Odadan Tosyalı'ya kutlama ziyareti

  • BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,27% 0,11
  • EURO

    37,63% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2916,40% -0,16
  • Ç. ALTIN

    4900,39% 0,00