Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

İskenderun/SES

EĞITIM 1.05.2024 14:37:00 0
Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Naz’ın yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı. Doç. Dr. Naz’ın projesi, “Levrek (Dicentrarchus labrax) Yan Ürünlerinden Elde Edilen Protein Hidrolizatının Sıfır Atık Kapsamında Farklı Endüstriyel Alanlarda Kullanım Olanaklarının Araştırılması” başlığını taşıyor. 
Projesi kapsamında levrek balığı özelinde tüm balıkların işlenmesi aşamasında ortaya çıkan iç organ, kafa, omurga ve diğer yan ürünlerden elde edilen protein hidrolizatının, gıdasal ürün geliştirilmesi, balık yemi hammaddesi oluşturulması ve tıbbi potansiyelinin belirlenmesi amaçlanıyor. 
Projenin, sıfır atık kapsamında çevre kirliliğinin önlenmesine katkı sağlamasının yanında sağlık, yem hammaddesi ve insan gıdası olarak değerlendirme gibi üç büyük sektör için katma değeri yüksek ürünler geliştirmeyi de hedefliyor. Projede Doç. Dr. Naz’a, İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Yavuz Mazlum ve Dr. Metin Yazıcı eşlik edecek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden araştırmacılar da paydaşlık yapacak.
 

Mahkeme 'keşif istedi'

Hatay'ın yeniden yapılanması masaya yatırıldı

Bakanlıkta Suriye'deki Aleviler görüşüldü

Antakya'da kuş gribi

Ekmek 12,5 lira

MCG Tower davası 25 Haziran'a ertelendi

Meclis, 'fahri hemşerilik' vermedi

Bakanlar 6 Şubat anmasındaydı

Mehmet Tekin anıldı

Psikososyal destek merkezi Karaağaç'ta açıldı

SHD: Önlenebilir her ölüm sosyal cinayettir

Özel'le vali polemiği

Özel, 'sandık' istedi

Hatayspor, kaptan Erce'yle yolunu ayırdı

Yıkılan hastanede ölen 91 kişi anıldı

  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% 0,02
  • EURO

    40,90% 0,02
  • GRAM ALTIN

    3813,04% 0,37
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00