“Liste tartışmalarını dondurun”

CHP Hatay´ın milletvekili aday listeleri üzerinde Yüksek Seçim Kurulu´na (YSK) tesliminden kısa bir süre önce yapılan değişiklikle başlayan tartışmalara ilişkin CHP´lii Arsuz belediye Başkanı Nazım Culha, “ya sonlandırın, ya dondur

SİYASET 24.05.2018 10:47:03 0
“Liste tartışmalarını dondurun”

Sadet Berkyürek/SES

Sosyal medya hesapları üzerinden de paylaştığı çağrısında Başkan Culha, tarihi boyunca partinin herhangi bir kademesinde görev almış herkesin acilen bulunduğu ilçedeki seçim çalışmasına katılmak için başvurması, mevcut partili veya partisiz bütün siyasi aktörlerin seçim çalışması için harekete geçmesinin tarihi bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Culha, “24 Haziran´daki Cumhurbaşkanlığı seçimleri tarihi önem taşımaktadır. Milletvekili listeleri üzerinden yürüyen bütün tartışmaların bir an önce sonlandırılması veya dondurulması, parti tarihi boyunca partinin herhangi bir kademesinde görev almış herkesin acilen bulunduğu ilçedeki seçim çalışmasına katılmak için başvurması, mevcut partili veya partisiz bütün siyasi aktörlerin seçim çalışması için harekete geçmesi tarihi bir sorumluluktur” dedi.

“Olağanüstü koşullarda siyaset…”
Türkiye´nin içinden geçtiği olağanüstü koşullara da dikkat çektiği çağrısında Culha, siyasetin de olağanüstü koşullarda olağanüstü araçlarla yürüdüğünü ifade etti. Culha şu değerlendirmeyi yaptı: “Uluslararası çevrelerce ülkemizin ekonomik iflasının tartışıldığı, yönetme krizinin ciddi boyutlara ulaştığı, siyasetin olağan koşullarının ortadan kalktığı, eğitim sisteminin felce uğradığı mevcut koşullarda , durum ne olursa olsun, kendi aramızda tüketici bir tartışma içinde olamayız. Genel Merkezimiz olağanüstü koşullarda olduğunun bilincindedir ve her adımın büyük bir siyasi risk anlamına geldiğini bilerek davranmıştır. Böylesine kritik bir süreçte bizim de tam bir parti disipliniyle, Merkezin aldığı bütün kararları harfiyen yerine getirme yükümlülüğümüz bulunmaktadır. Olağanüstü koşullarda siyaset olağanüstü araçlarla yürür!”

Partilileri göreve çağırdı
‘Hedefe kilitlenmiş tek yürekle herkesi görev başına´ çağırdığını da sözlerine ekleyen Culha, CHP´lilere şöyle seslendi: “25 Haziran´a kadar olan süreç ülkemizin kaderini belirlerken, biz partililer için de bir turnusol işlevi görecektir. Hepimiz birer sıra neferi olduğumuzu gösterelim! Şerefle taşınan en büyük rütbenin parti üyeliği olduğunu bilince çıkaralım. Tarih, bu dönemin parti kadrosunu 24 haziran seçimlerini kazanan kahramanlar olarak özel bir sayfaya yazacaktır. Hedefe kilitlenmiş tek yürekle herkesi görev başına çağırıyorum.”

Anahtar Kelimeler: Nazım culha

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

68 konuta 'boşaltın' tebligatı

Öğrenciler, öğretmenlerini istedi

Zirai don, üreticiyi etkiledi

"Taş ocağı istemiyoruz"

Katledilen kadınlar için sessiz oturdular

Meslekte 30 yılı doldurdular

Belen Erasmus ekibi Portekiz kursuna katıldı

Dik, Footvolley başkan yardımcı

“Deprem sonrası şiddet arttı”

Yayman, yeniden baş temsilci

  • BIST 100

    10980,98%0,47
  • DOLAR

    40,89% 0,04
  • EURO

    47,78% 0,17
  • GRAM ALTIN

    4392,60% 0,28
  • Ç. ALTIN

    7051,98% 0,00