´Listeler niye açıklanmıyor?

´Listeler niye açıklanmıyor?

Eğitim İş Hatay 1 Nolu Şube Başkanı H. Suat Sadış, Hatay Milli Eğitim İl Müdürlüğü´nün, Milli Eğitim Bakanlığı´nın okullardaki yönetici atamalarını saklandığını, ama bu listelerin diğer illerde şeffaf bir şekilde açıklan

Sadış, yazılı yaptığı açıklamada, '2017 yılı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına yönetici görevlendirme takvimi açıklanmış olup; müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olmak isteyen yöneticiler ve öğretmenler elektronik ortamda başvurularını yapmışlardır. Bu uygulama tüm Türkiye´de eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiştir. MEB tarafından yayınlanan yönetici görevlendirme iş takvimine göre değerlendirme formu sonuçları 31 Mayıs tarihi itibari ile iller bazında açıklanmıştır. Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı değerlendirme sonuçları İstanbul, Adana, Mersin gibi birçok ilde liste halinde şeffaf ve açık olarak il Milli Eğitim Müdürlükleri resmi web sayfalarında açıklanmış ve ilan edilmiştir. Ancak ilde, değerlendirme sonuçları sadece kişilerin bireysel olarak sorgulama ekranından görülebileceği şekilde açıklanmıştır. Yönetimde şeffaflık ve açıklık ilkesinin ihlal edildiği bu uygulama daha önceki yıllarda yapılan müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirme sonuçlarının açıklanmasında da kullanılmıştır' değerlendirmesini yaptı. 

Sadış, sendika olarak, Milli Eğitim Bakanlığının iller arasındaki farklı uygulamaya son vermesini, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de mülakat sonuçları vee görevlendirmeye esas puanları diğer iller gibi şeffaf ve açık olarak açıklamasını talep ettiklerini belirtip, aksi durumun eğitim emekçilerinin adalet ve hakkaniyet duygusunu zedeleyeceğini ve çalışma barışını bozacağını ifade etti.



Anahtar Kelimeler: Listeler niye açıklanmıyor

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00