Lokomotif sektörler İSTE programında

YÖK, İSTE bünyesinde 1 yeni doktora ve 1 yeni yüksek lisans programına onay verdi.

EĞITIM 18.09.2020 18:58:15
Lokomotif sektörler İSTE programında

Bölgenin lokomotif sektörlerine yönelik programlarına onay verilen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Doktora ile Denizcilik İşletmeleri Yönetimi programında İSTE bünyesinde Yüksek Lisans programına öğrenci alacak.

İSTE Rektör Vekili Prof. Dr. Tolga Depçi, yeni programlara 15 Eylül de başlayan başvuruların, 23 Eylül 2020 tarihine kadar devam edeceğini bildirdi. Depçi, “Açmış olduğumuz lisansüstü programlarımız demir çelik üretimi ve liman kenti olan İskenderun için büyük önem arz ediyor” dedi.

Lojistik ve demir çelik sektörüne yönelik…

İSTE´den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şu değerlendirmeye yer verildi: “Demir çelik sektöründe ülkenin söz sahibi kentlerinden biri olan İskenderun´da, İSTE Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Doktora programına öğrenci alımı yapılabilecek. Böylelikle Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü lisans eğitimini İSTE´de yapan bir öğrenci İSTEmesi halinde, aynı bölümde lisans eğitimi sonrası, hem yüksek lisans hem de doktora yapabilme imkânı bulabilecek. YÖK Başkanlığının onay verdiği bir diğer müjdeli haber ise bir liman kenti olma özelliği bulunan İskenderun´da Taşımacılık ve Lojistik Enstitüsü Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Anabilim Dalı bünyesinde oldu. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi programında İSTE bünyesinde Yüksek Lisans programı açıldı. Bu programdaki derslerin Uzaktan Öğretim şeklinde yapılacak olması ise önemli bir avantaj olarak dikkat çekti.”

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    16252,82%1,87
  • DOLAR

    44,21% 0,05
  • EURO

    51,17% 0,35
  • GRAM ALTIN

    7085,07% -0,38
  • Ç. ALTIN

    11584,42% 0,00