´Madde bağımlılığı tedavi edilebilir bir hastalık´

´Madde bağımlılığı tedavi edilebilir bir hastalık´

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Samandağ Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ´Madde bağımlılığı ile mücadele yöntemleri´ adlı seminer gerçekleştirildi. İskenderun Belediyesi de bugün madde bağımlılğına ilişkin bir konferans düze

İskenderun´daki konferans yarın

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, madde bağımlılığı sorununa karşı düzenlenecek konferansın, bugün (03 Şubat Cumartesi) Belediye Kültür Sarayında düzenleneceğini belirtti. Dingil, madde bağımlılığı konusunda toplumda duyarlılık bilincinin geliştirilmesini hedefleyen konferansa konuşmacı olarak Dr. Salih Yılmaz, psikolog Cavide Kaysar Dingil, avukat Betül Demir´in katılacağını belirtti. Dingil, 'Kullanımı hızla artan uyuşturucu maddelere karşı ailelerin daha dikkatli olması gereken bir dönemde bizlere düşen görevde olabildiğince fazla kişinin bilinçlenmesine katkı sağlamak. Toplumda farkındalık oluşturmak adına buna benzer paneller, seminerler devam edecek. Konferansta uyuşturucu ve madde bağımlılığından korunma yolları, uyuşturucu türevleri ve başlama sebepleri, uyuşturucu maddelerinden korunma yolları ile kullanımının sağlık yönünden verdiği tahribatlar gibi konular ele alınacak” açıklamasını yaptı.

Samandağ´da iki uzman konuştu
Samandağ´da düzenlenen seminere katılanlara bilgiyi Hatay Büyükşehir Belediyesi psiko- sosyal destek birimi rehberlik ve psikolojik danışmanı Mehmet Kuyucu ile psikolog Ebru Solağan verdi. Seminerde konuşan Kuyucu ve Solağan, katılanlara 'Madde nedir? Bağımlılığa yol açan maddeler nelerdir? Bireylerde yaptığı değişimler nasıl görünür olmaktadır? Madde kullanımına başlama sebepleri' hakkında bilgi verdi. Günümüzde madde bağımlılığının arttığını ve bunun çok önemli bir sorun olduğunu ifade eden Kuyucu, 'Bizler maddeye değil, hayata bağlanın sloganıyla, yola çıktık. Antakya, Defne ve Samandağ´da madde bağımlığıyla ilgili eğitim seminerleri düzenliyoruz. Hatay´ın 15 ilçesinde ayda üç defa olmak üzere ilçelerde eğitimler vereceğiz' dedi. Kuyucu, 'Madde bağımlılığı tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bu konuda toplumsal duyarlılık oluşturma gayretindeyiz. Madde bağımlılığı geri dönüşü olmayan bir hastalık değil.' diye konuştu. Seminere katılan Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir de, 'Bu işin bir sac ayağı ebeveynler; diğer sac ayağı gençlerin kendisi ve bütün kesimler. Ama en önemli ayağı da denetim mekanizması. Bu konuda toplumda herkese iş düşüyor. Herkesin yapması gereken bir şeyler var. Rakamlara baktığımızda bu konunun hiç de hafife alınacak bir noktada olmadığını görüyoruz' dedi.



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9404,43%0,26
  • DOLAR

    38,00% 0,09
  • EURO

    41,66% 0,65
  • GRAM ALTIN

    3660,18% 0,53
  • Ç. ALTIN

    6048,57% 0,00