“Maden ocakları ile geleceğimiz de yok edilmek isteniyor”

HDP İskenderun İlçe eş başkanları Hülya Ateş Ve Nevzat Güzel, Akçay Mahallesi´nde ÇED toplantısında gelişmeleri değerlendirdi.

SİYASET 10.04.2021 20:58:21 0
“Maden ocakları ile geleceğimiz de yok edilmek isteniyor”

İskenderun´da yapılması planlanan ve 148 hektar alanı kapsayan Olivin Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi projesine yönelik 8 Nisan´da yapılmak istenen ÇED kapsamındaki halkın bilgilendirilmesi toplantısında toplantısında yaşanan müdahaleleri ve gözaltılarla ilgili kamuoyunda yanıt bekleyen sorulara dikkat çekilen yazılı açıklamada, Ateş ve Güzel, “Türkiye´nin en zengin biyoçeşitliliğe sahip olan yerlerden birisi olan ilimizde ısrarla maden ocakları açmaya çalışmak sadece bu biyoçeşitliliği yok etmek değil geleceğimizi de yok etmek demektir” dedi.

Ateş ve Güzel, ÇED toplantısının yaptırılmaması üzerine görevlilerin tutanak tutma aşamasında güvenlik güçleri tarafından halkın oradan uzaklaştırılmak istenmesine halk tepki gösterdiğini hatırlatarak, bu tepki üzerine polis sert bir müdahalede bulunduğunu hatırlattı, bu tutumu kınadı.

İlçe Eş başkanları Ateş ve Güzel´in açıklaması şöyle:
“Türkiye´nin en zengin biyoçeşitliliğe sahip olan yerlerden birisi olan ilimizde ısrarla maden ocakları açmaya çalışmak sadece bu biyoçeşitliliği yok etmek değil geleceğimizi de yok etmek demektir.
Doğaya, yaşama, ormanlarımıza sahip çıkmak suç değildir. Bizler her ne pahasına olursa olsun yaşam ve sit alanlarına yönelik sermayenin talanına karşı çıkarak havamızı, suyumuzu, ormanlarımızı kısacası geleceğimizi savunmaya devam edeceğiz.
Hak taleplerimizi yükseltmenin, yaşam hakkımızı daha güçlü savunmanın en gerekli olduğu zamanlardayız. Toplumun yaşam hakkının dahi elinden alındığı bu dönemde, TTB´nin taleplerini bizlerde yüksek sesle yineliyoruz.
İktidara sesleniyoruz önlenebilir ölümleri önlemediniz! Her gün yüzlerce insanımızı kaybettiğimiz son durumda acil adımlar atılmalıdır. TTB´nin taleplerini önerilerini bir an önce hayata geçirmek sizin sorumluluğunuzdur.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00