“Maden ocakları ile geleceğimiz de yok edilmek isteniyor”

HDP İskenderun İlçe eş başkanları Hülya Ateş Ve Nevzat Güzel, Akçay Mahallesi´nde ÇED toplantısında gelişmeleri değerlendirdi.

SİYASET 10.04.2021 20:58:21 0
“Maden ocakları ile geleceğimiz de yok edilmek isteniyor”

İskenderun´da yapılması planlanan ve 148 hektar alanı kapsayan Olivin Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi projesine yönelik 8 Nisan´da yapılmak istenen ÇED kapsamındaki halkın bilgilendirilmesi toplantısında toplantısında yaşanan müdahaleleri ve gözaltılarla ilgili kamuoyunda yanıt bekleyen sorulara dikkat çekilen yazılı açıklamada, Ateş ve Güzel, “Türkiye´nin en zengin biyoçeşitliliğe sahip olan yerlerden birisi olan ilimizde ısrarla maden ocakları açmaya çalışmak sadece bu biyoçeşitliliği yok etmek değil geleceğimizi de yok etmek demektir” dedi.

Ateş ve Güzel, ÇED toplantısının yaptırılmaması üzerine görevlilerin tutanak tutma aşamasında güvenlik güçleri tarafından halkın oradan uzaklaştırılmak istenmesine halk tepki gösterdiğini hatırlatarak, bu tepki üzerine polis sert bir müdahalede bulunduğunu hatırlattı, bu tutumu kınadı.

İlçe Eş başkanları Ateş ve Güzel´in açıklaması şöyle:
“Türkiye´nin en zengin biyoçeşitliliğe sahip olan yerlerden birisi olan ilimizde ısrarla maden ocakları açmaya çalışmak sadece bu biyoçeşitliliği yok etmek değil geleceğimizi de yok etmek demektir.
Doğaya, yaşama, ormanlarımıza sahip çıkmak suç değildir. Bizler her ne pahasına olursa olsun yaşam ve sit alanlarına yönelik sermayenin talanına karşı çıkarak havamızı, suyumuzu, ormanlarımızı kısacası geleceğimizi savunmaya devam edeceğiz.
Hak taleplerimizi yükseltmenin, yaşam hakkımızı daha güçlü savunmanın en gerekli olduğu zamanlardayız. Toplumun yaşam hakkının dahi elinden alındığı bu dönemde, TTB´nin taleplerini bizlerde yüksek sesle yineliyoruz.
İktidara sesleniyoruz önlenebilir ölümleri önlemediniz! Her gün yüzlerce insanımızı kaybettiğimiz son durumda acil adımlar atılmalıdır. TTB´nin taleplerini önerilerini bir an önce hayata geçirmek sizin sorumluluğunuzdur.”

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

68 konuta 'boşaltın' tebligatı

Öğrenciler, öğretmenlerini istedi

Zirai don, üreticiyi etkiledi

"Taş ocağı istemiyoruz"

Katledilen kadınlar için sessiz oturdular

Meslekte 30 yılı doldurdular

Belen Erasmus ekibi Portekiz kursuna katıldı

Dik, Footvolley başkan yardımcı

“Deprem sonrası şiddet arttı”

Yayman, yeniden baş temsilci

  • BIST 100

    11347,73%0,30
  • DOLAR

    40,83% 0,12
  • EURO

    47,84% 0,95
  • GRAM ALTIN

    4431,67% 0,84
  • Ç. ALTIN

    7119,18% 0,73