Mansur Yavaş'ın HBB ziyareti

İskenderun/SES

HATAY 4.10.2024 11:21:00 0
Mansur Yavaş

Tarihî Kentler Birliği olarak Hatay'da saha incelemesi yapan Tarihî Kentler Birliği (TKB) Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı CHP'li Mansur Yavaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı (HBB) AKP'li Mehmet Öntürk'ü de ziyaret etti. EXPO Antakya'da ev sahipliğini HBB Başkanı Öntürk’ün yaptığı toplantıya ABB ve TKB Başkanı Mansur Yavaş’la birlikte aralarında CHP'li Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, Dörtyol Belediye Başkanı Bahadır Amaç ve Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, AKP'li Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar ile TİP'li Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay’ın da bulunduğu 15 ilçe belediye başkanı da katıldı.

Depremden etkilenen belediyeler, ‘TKB katılım payından muaf’

HBB'den yapılan açıklamaya göre, Tarihî Kentler Birliği olarak ilk saha gezilerini 6 Şubat depremlerinden etkilenen kentlerde başlattıklarını belirten Tarihî Kentler Birliği ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, depremden etkilenen belediyeleri, TKB’ye ödeyeceği katılım payından muaf tutmaya yönelik planları olduklarını aktardı.

HBB: İlçe belediyelerle kardeşçe çalışıyoruz

Açıklamada, "Ayrım gözetmeksizin, tüm belediye başkanlarına destek verdiklerini belirten HBB Başkan Öntürk ise, 'Tüm arkadaşlar sırt sırta verdik. Herkes, parti gözetmeden bu şehrin yeniden kalkınması için birbirine yardımcı oluyor' sözlerinin ardından ilçe belediyelerle kardeşçe çalıştıklarını ifade etti" ifadesine yer verildi.

“Rezerv alan demografik yapıyı korumaya yönelik”

Açıklamaya şöyle devam edildi:Deprem sonrası Hatay’dan çevre illere ciddi bir göç olduğunun altını çizen Öntürk, 'Hatay’ın demografik yapısını çok önemsiyoruz. Rezerv alanları konusu da demografik yapıyı korumaya yöneliktir. Bizim en önemli görevimiz, vatandaşlarımızı evlerine kavuşturmak. Bunun mücadelesini veriyoruz' dedi. Hatay’daki tüm belediyelerin deprem sonrası gelirlerinin düştüğünü ifade eden Öntürk, HBB’nin ve ilçe belediyelerin bazı sorunlarını ise merkezi Hükümet ve bakanlıklarla birlikte çözmeye çalıştıklarını da iletti. Öntürk, ziyaretlerinden dolayı ABB Başkan Mansur Yavaş ve katılımlarından dolayı 15 ilçe belediye başkanına teşekkür etti."

Anahtar Kelimeler: Mansur Yavaş' ziyareti

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    10358,5%0,26
  • DOLAR

    40,22% 0,13
  • EURO

    46,89% -0,38
  • GRAM ALTIN

    4344,08% 0,22
  • Ç. ALTIN

    6900,45% 0,00