Mavi Marmara saldırısında ölenler anıldı

Gazze´ye yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda yaşamını yitiren 10 kişi, olayın 7. yılında anıldı.

1.06.2017 10:41:37 0
Mavi Marmara saldırısında ölenler anıldı

Burak Milli/İskenderun

 Mavi Marmara saldırısında gemide bulunan İskenderun´da yaşayan esnaf Cengiz Akyüz de bulunuyordu. Akyüz, o saldırıda yaşamını yitiren 10 kişi arasında yer aldı.

'Gazze´ye abluka sürüyor'
İsrail askerinin Mavi Marmara gemisine yönelik yaptığı saldırıyı kınayan Hatay İHH Gönüllüleri, dün yaptığı basın açıklamasında, İsrail´in Gazze´yi abluka altına almayı sürdürdüğünü belirtti.
Hatay İnsani Yardım Derneği önünde yapılan basın açıklamasını Hatay İHH Gönüllüleri adına basın okuyan Hikmet Altunsöz, Mavi Marmara´ya yapılan saldırının 7. yılının dolduğunu anımsattı.

'Mavi Marmara´nın elde ettiği kazanımlar unutturulmaya çalışılıyor'
İsrail´in Gazze´yi abluka altında tutmaya, Filistinli gençleri öldürmeye ve Mescid-i Aksa´yı taciz etmeye devam ettiğini belirten Altunsöz, 'Yedi yıl önce bugün 700´e yakın insan gemilere binip Gazze´ye gitmeyi hedeflemiştir. İsrail´in saldırısı sonucunda 10 kardeşimiz şehit olmuştu ve bizler uluslararası sularda kaçırılıp hapsedilmiştik. Saldırı sonrası gelen tepkiler sonunda Gazze iki yıl boyunca nefes alabilmişti. Mavi Marmara saldırısı sonrasında İsrail, Gazze´ye giren yardım kalemlerini arttırmak zorunda kalmıştı. Bugün ise ne yazık ki, Mavi Marmara´nın Gazze adına elde ettiği kazanımlar unutturulmaya çalışılıyor. Halbuki Mavi Marmara Kudüs-Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Amacı ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumuz devam etmektedir' dedi.
İsrail´in amacına uygun tek çözümün Mavi Marmara´yı tarihten silmek ve üzerini örtmek olduğunu savunan Altunsöz, Kudüs´ün özgürlüğü için mücadele eden müslümanların dünya müslümanlarını temsil ederek orada savaştığını söyledi.

Altunsöz: Destek olmak her müslümanın görevi
Kudüs´ü işgalden, Gazze´yi de ablukadan kurtarmak için çaba göstermenin her insanın insani ve her Müslümanın da İslami sorumluğu olduğunu belirten Altunsöz, Hatay İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Yetim´in de katıldı açıklamada, müslümanlara maddi ve manevi destek olmanın da her müslümanın görevi olduğunu kaydetti.


Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

  • BIST 100

    10154,25%1,08
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25