Tarih: 01.06.2017 10:41

Mavi Marmara saldırısında ölenler anıldı

Facebook Twitter Linked-in

Burak Milli/İskenderun

 Mavi Marmara saldırısında gemide bulunan İskenderun´da yaşayan esnaf Cengiz Akyüz de bulunuyordu. Akyüz, o saldırıda yaşamını yitiren 10 kişi arasında yer aldı.

'Gazze´ye abluka sürüyor'
İsrail askerinin Mavi Marmara gemisine yönelik yaptığı saldırıyı kınayan Hatay İHH Gönüllüleri, dün yaptığı basın açıklamasında, İsrail´in Gazze´yi abluka altına almayı sürdürdüğünü belirtti.
Hatay İnsani Yardım Derneği önünde yapılan basın açıklamasını Hatay İHH Gönüllüleri adına basın okuyan Hikmet Altunsöz, Mavi Marmara´ya yapılan saldırının 7. yılının dolduğunu anımsattı.

'Mavi Marmara´nın elde ettiği kazanımlar unutturulmaya çalışılıyor'
İsrail´in Gazze´yi abluka altında tutmaya, Filistinli gençleri öldürmeye ve Mescid-i Aksa´yı taciz etmeye devam ettiğini belirten Altunsöz, 'Yedi yıl önce bugün 700´e yakın insan gemilere binip Gazze´ye gitmeyi hedeflemiştir. İsrail´in saldırısı sonucunda 10 kardeşimiz şehit olmuştu ve bizler uluslararası sularda kaçırılıp hapsedilmiştik. Saldırı sonrası gelen tepkiler sonunda Gazze iki yıl boyunca nefes alabilmişti. Mavi Marmara saldırısı sonrasında İsrail, Gazze´ye giren yardım kalemlerini arttırmak zorunda kalmıştı. Bugün ise ne yazık ki, Mavi Marmara´nın Gazze adına elde ettiği kazanımlar unutturulmaya çalışılıyor. Halbuki Mavi Marmara Kudüs-Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Amacı ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumuz devam etmektedir' dedi.
İsrail´in amacına uygun tek çözümün Mavi Marmara´yı tarihten silmek ve üzerini örtmek olduğunu savunan Altunsöz, Kudüs´ün özgürlüğü için mücadele eden müslümanların dünya müslümanlarını temsil ederek orada savaştığını söyledi.

Altunsöz: Destek olmak her müslümanın görevi
Kudüs´ü işgalden, Gazze´yi de ablukadan kurtarmak için çaba göstermenin her insanın insani ve her Müslümanın da İslami sorumluğu olduğunu belirten Altunsöz, Hatay İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Yetim´in de katıldı açıklamada, müslümanlara maddi ve manevi destek olmanın da her müslümanın görevi olduğunu kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —