Tarih: 07.03.2019 10:52

´Mavi vatan´ tatbikatı

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES

 Deniz Kuvvetleri Komutanlığı´nın tüm unsurlarıyla Türkiye´nin etrafındaki denizlerde aynı anda ilk defa yapılan Mavi Vatan 2019 tatbikatında Türkiye´nin odağında Doğu Akdeniz´in olduğu yorumları yapılıyor.

Tatbikata katılan gemi İskenderun´da
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yürütülen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük tatbikatları arasında yer alan ve ´barış tatbikatı´ olarak da adlandırılan 'Mavi Vatan 2019 Taktik Tatbikatı' kapsamında TCG Gaziantep F-490 Gemisi İskenderun Deniz Üs Komutanlığı Limanına demir attı.
İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe ve TCG Gaziantep F-490 Gemi Komutanı Yarbay Serkan Atok, dün İskenderun Kaymakamı İskender Yönden´e nezaket ziyaretinde bulundu ve, ziyaretin anısına şilt verdi.
´Mavi Vatan 2019 Taktik Tatbikatı´ kapsamında İskenderun´da konuşlanacak olan TCG Gaziantep ve TCG Karataş Gemileri, dün halkın ziyaretine açıldı. İskenderun kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, nalk ve öğrenciler, İskenderun Deniz Üs Komutanlığı Limanı´nda demirli bulunan gemileri bugün saat 10.00-12.00/14.00-17.00 arasında da ziyaret edebilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —