6 Şubat tarihli depremlerde Hatay’da yıkılan ve 14 kişinin yaşamını yitirdiği MCG Tower davasının dördüncü duruşması, İskenderun 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
İskenderun/SES
Tutuksuz 13 sanığın yargılandığı dava, bilirkişi raporunun dosyaya sunulmadığı gerekçesiyle 25 Haziran’a ertelendi.
İskenderun 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, başka suçtan cezaevinde bulunan müteahhit Mehmet Coşkun G, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.
Bina müteahhidi Muhammet Coşkun G., statik proje müellifi ve kaba inşaatı gerçekleştiren Mehmet Y., şantiye şefi Şule Genç Ö., yapının mimari proje müellifi Meltem Y., yapının jeolojik etüt müellifi Sefa A., yapının jeofizik etüt müellifi Mehmet İ.e, yapının jeoteknik etüt müellifi Yıldıray Ş., binanın projelendirme ve yapım sürecinde denetim görevini üstlenen yapı denetim şirketi yetkilisi Sakin K., yapıya ilişkin olarak adı geçen yapı denetim şirketi bünyesinde statikle alakalı kısımdan sorumlu ve aynı zamanda şirket yetkilisi Hikmet N., yapıya ilişkin adı geçen yapı denetim şirketi bünyesinde mimariyle alakalı kısımdan sorumlu Hatice S., ustabaşılar Abdulhamit B., Ali Cemil A. ve firma sahibi Ferhat S., "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanıyor.
Hakkındaki iddialar hatırlatılarak savunması alınan müteahhit Mehmet Coşkun G, önceki ifadelerini tekrarladığını belirtti. Proje mühendisi Yıldıray Ş, hakkındaki suçlamaları reddederek, işini düzgün yaptığını savundu. Mal sahibinin yapı kullanım izni alınmadan yerleşime müsaade ettiğini öne süren Yıldıray Ş. “Ben mal sahibi, yapı denetim ve belediyenin sorumlu olduğunu düşünüyorum. Yerleşime izin verilmeseydi, binada kalan ve depremde ölen olmayacaktı” savunmasında bulundu. Yapı denetim şirketi yetkilisi Sakin K. de hakkındaki suçlamaları reddetti.
Tanık Cavit K. ise 2019 yılında kapıcı olarak işe başladığı binada tadilat yapıldığına şahit olmadığını belirtti.
Müştekiler ise binanın kusurlarını anlatarak sanıkların tutuklu yargılanmasını istedi.
Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Duruşma sonrası apartmanda yakınlarını kaybedenler ile avukatları, adliye önünde açıklama yaparak sorumluların cezalandırılmasını talep etti.
9658,72%-0,85
36,46% 0,18
37,80% -0,30
3345,81% -0,59
5390,78% -1,40