MEB Selçuk, öğretmenlerle buluştu

MEB Selçuk, öğretmenlerle buluştu

Hatay´da düzenlenen etkinliklere katılan, ziyaretlerde bulunup, inceleme yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İskenderun´un ardından Antakya´da öğretmenlerle buluştu, Hatay Valiliğini ziyaret etti.

İskenderun-Antakya/SES


Hatay Valiliğini ziyaret ederek, vali Rahmi Doğan´la makamında görüşen ve valilik Şeref Defteri´ni imzalayan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Hatay´da, eğitim için gerekli ihtiyaçlar ve eğitim üzerine görüş alışverişinde bulundu. Milli Eğitim Bakanı Selçuk´un valilik ziyaretine, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörüvekili Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, vali yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, Hatay İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve ilçe milli eğitim müdürleri de katıldı. Valilikte değerlendirmede bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ”Hatay´da yapılacak bütün eğitim faaliyetlerinin, sadece eğitim alt yapısı bakımından değil, aynı zamanda eğitimin kalitesinin yükselmesine de hizmet etmesi meselesidir. İlçeler dahil olmak üzere bütün Hatay´da eğitim meselesini yükseltmek ve çocukların geleceğe daha umutlu olarak bakması konusunda gereken her türlü tedbiri almak vazifemizdir. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu anlamda dersimizi çalışıyor, ödevlerimizi yapıyoruz ve daha da başarılı olabilmek için de yerinde gözlemler yaparak, istişarelerde bulunarak bir takım çalışmaları önemsiyoruz' dedi. Vali Doğan da, 'Hatay kritik ve stratejik bir il. 2011 yılında başlayan Suriye krizi sebebiyle bir takım sorunlar yaşadık ancak, Bakanımızın destekleriyle Hatay olarak bu sorunları geçen yıl aştık. İnşallah bu yıl ki yapılacak yatırımlarla da bunları tamamlamış olacağız. Bizim çocuklarımız Suriyeli çocuklarla birlikte aynı sınıflarda eğitim öğretim görüyorlar. Bu çocukları geleceğe hazırlıyoruz, teknik donanım anlamında, bina anlamında yapılması gereken ne varsa bunların tamamını bakanlık, valili, milli eğitim müdürlüğü olarak yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Amacımız eğitimde kaliteyi arttırmak, çocuklara nitelikli bir eğitim sunabilmek' diye konuştu.
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, valiliğin Abdurrahman Melek Toplantı Salonu´nda Milli Eğitim Bakanı Selçuk ve beraberindeki heyeta, Hatay´ın eğitim durumunun değerlendirildiği toplantıya ya katıldı, il için yapılması gereken yatırımları görüştü. Anemon Otel´de düzenlenen 'Ziya öğretmen ile eğitim buluşmaları' adlı öğretmenlerle buluşulan toplantıda ise Antakya Medeniyetler Korosunun öğretenlerden oluşan korosu da Milli Eğitim Bakanı Selçuk´a konser verdi. İskenderun´da düzenlenen eğitime katkı sunanlara teşekkür belgelerinin verildiği kahvaltılı törene vali Doğan, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörüvekili Prof.Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, Hatay eski milletvekili İsmail Soylu da katılmıştı.

 



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20