Meclis, Karayılan'da toplanacak

İskenderun Belediye Meclisi, Haziran ayı ikinci oturumunu, 7 Haziran Cuma günü Karayılan'da yapacak.

İSKENDERUN 5.06.2024 16:14:00 0
Meclis, Karayılan

İskenderun/SES

İskenderun Belediye Meclisinin 18 maddeyi görüştüğü önceki günkü toplantıda, Pirireis Mahallesinde yıkılan 50 dönümlük stat yerine yapılan Millet Parkındaki 700 metrekarelik binanın 'Ortak Hizmet Projesi' kapsamında, belediye ile Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında sözleşme (protokol) imzalaması için belediye başkanı Mehmet Dönmez’e yetki verilmesini maddesinde, CHP Grubu, sözleşme koşullarını görmek için yetki vermek yerine, komisyona göndermişti. Meclis, bu maddeyi ve komisyonlara iletilen bazı maddeleri görüşmek üzere toplanacak. Dönmez, içerisinde kütüphane, cafe gibi yerlerin olacağı binanın döşenmesi için 700 metrekarelik binanın 'Ortak Hizmet Projesi' kapsamında sözleşmeyle Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne devredileceğini, daha sonra geri alınacağını söylemişti. CHP Grup Başkanvekili Bozdoğan da sözleşmenin süreli olmasını ve 'alt kiracıya verilmemesi' şartı getirilmesi gerektiğini ifade etmişti. Meclis, 7 Haziran Cuma günü Karayılan Kültür Merkezinde yapacağı toplantı sonrası bazı kırsal mahallelerde bulunan sosyal tesisler ile parklarda da inceleme yapacak.

İptal edilen düğünlerde salon kirası iade edilecek

Belediye Meclisi, düğün yapmak isteyen ve bu amaçla düğün salonlarını kiralayan genç ve ailelerin, düğünün 'mücbir sebeple' (ölüm, kaza vs. gibi istem dışı olarak gelişen olay sonucu) iptal edilmesi halinde bunun düğün tarihinden 5 gün önce bildirilmesi halinde, ödenen paranın iade edilmesini de kararlaştırdı. İskenderun Belediye Başkanı Dönmez’in teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Meclis kararı öncesi ödenen paralar düğünün iptal edilmesi halinde iade edilmiyordu.

Belediye 9 iş makinası alacak

Meclis, belediye hizmetlerinin aksamaması ve daha verimli yürütülebilmesi için, belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 adet çift kabin pikap ile 4 adet kazıcı yükleyici iş makinası, 1 silindir ve 1 greyderin Devlet Malzeme Ofisinden satın alınması için İskenderun Belediye Başkanı Dönmez'e yetki de verdi.

Belediye, Etüt ve Proje Müdürlüğünü kapattı

İskenderun Belediye Meclisi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi olan ve yeniden hazırlanan 21 sayfalık İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliği ile Yapı Kontrol Müdürlüğü teklifi olan 11 sayfalık yeniden hazırlanan Yapı Kontrol Müdürlüğü Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliğini kabul etti. Meclis, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi olan ve belediye bünyesinde bulunan Etüt ve Proje Müdürlüğünü iptal ederek yerine, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü kurulması ve norm kadrosunda var olan G.İ.H. sınıfında 1 dereceli Etüt ve Proje Müdürü kadrosunun iptal edilerek, yerine 1 dereceli İşletme ve İştirakler Müdürü kadrosunun ihdas edilmesini de kabul etti. Oylama öncesi söz alan İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Bülent Bozdoğan, 6 Şubat depremini yaşayan kentte belediyenin birçok proje hazırlaması gerekirken, projeleri hazırlaması gereken belediyenin müdürlüğü olan Etüt ve Proje Müdürlüğünü iptal ederek yerine, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü kurulmasının yanlış olduğunu ifade etti ama belediye yönetiminin kararını destekleyeceklerini söyledi.

Sosyal tesislerde yiyecek içeceklere zam

Meclis, 02.10.2023 tarih ve 105 sayılı meclis kararı ile alınan sosyal tesislerde halka sunulan yiyecek ve içeceklerin fiyatları, günün şartlarına göre yeniden belirledi. 32 sayfalık Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunu okuyan CHP'li üye Gassan Kuran, enflasyonun yüksek, asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı bir süreçte, halka sunulan gıdaların hijyenik ortamda, kalite ve gramajı azalmadan devam etmesi için fiyatları 31 Aralık 2024 tarihine kadar geçerli olmak üzere yeniden belirlediklerini söyledi. Rapor, meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Kararla, İskenderun Belediyesi sosyal tesislerinde çay 7.50 lira, süvari kahve de 20 liraya yükseldi. Tesislerde satışa sunulan yiyecik ve içeceklere de yüzde 33 ile 50 arasında zam yapıldığı öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: Meclis Karayılan' toplanacak

İki ayrı plan da iptal edildi

"Bölgede her şey baskılanmış durumda"

Depremzedeye 'borçlanma yapın' duyurusu

Gastronomievi'nde 400 çeşit yemekle

Kaşıkçı'dan tek soruluk önerge

720 taksiciye HBB desteği

CHP'li Özçağdaş'tan 'eğitim ziyareti'

Yolbulan Metal grevi 49. gününde

Merkez Bankası, Numune'ye taşınacak

Orman yangını 16 saatte kontrol altına alındı

Başkan Dönmez: Cebike bölgesi 'yeni İskenderun olacak'

İşverenden yeni teklif yok

Instagram'a erişim engeli

Mali müşavirler, Ankara'da miting düzenledi: Muhasebe mesleği büyük tehdit altında

Deniz kentinde tuvalet ve duş sorunu

  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    34,06% 0,14
  • EURO

    38,07% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2833,53% 0,17
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,00