Medeniyetler Korosundan İsrail´de konser

Ekonomi Bakanlığı Koordinasyonu ve Akdeniz İhracatçıları Birliği organizasyonu ile İsrail´de düzenlenen İsrafood Gıda Fuarı kapsamında Antakya Medeniyetler Korosu, Kudüs ve Tel Aviv kentlerinde konser verdi.

29.11.2017 11:16:46 0
Medeniyetler Korosundan İsrail´de konser

 

Kudüs´deki tarihi Osmanlı İstasyonundaki konserde, ilahi ve eserleri okuyan Medeniyetler Korosu, Müslüman, Hristiyan ve Musevi ilahilerini, şef Yılmaz Özfırat yönetiminde seslendirdi. Koro şefi Özfırat, İsrail´de ilk defa sahne aldıkları ifade ederek, 'Barış için dünyanın neresi olursa olsun konser vermeye hazırız. Kudüs´te yaşayan insanların konserimizi beğenmeleri ve eserlere eşlik etmeleri, barış mesajlarını alkışlayarak destek vermeleri bizleri fazlası ile onure etmiştir. Kudüs programımızda Müslüman, Hıristiyan ve Musevi´lerin kutsal mekanları ziyaret etme şansını da bulduk' dedi.

İkinci konser Tel Aviv´de
Antakya Medeniyetler Korosu, Tel Aviv´de de konser verdi. Tel Aviv´deki tarihi tren istasyonunda eserleri seslendiren Antakya Medeniyetler Korosunun konserini Türkiye´nin İsrail Büyükelçisi Mustafa Kemal Ökem, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, Akdeniz İhracatçıları Birliği Başkanı Alican Yamanyılmaz, Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı ve Akdeniz İhracatçıları Birliği Saymanı Tahsin Kabaali ile AKİB yönetimi de dinledi. Konserde konuşan Özfırat, 'Yıllar önce atalarımızın barış getirdiği topraklarda verdiğimiz konserlerle barış mesajları vermenin gururunu yaşadık. Koroda yer alan farklı dinler ve mezheplerden üyelerimiz gibi farklı dinlerden insanlardan oluşan izleyiciler, ilahilere eşlik etti' değerlendirmesinde bulundu.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07