Medeniyetler korosundan konser hazırlığı

İskenderun/SES

GÜNCEL 7.11.2024 15:23:00
Medeniyetler korosundan konser hazırlığı

6 Şubat depremleri sonrasında verdiği konserlerle depremi unutturmayan ve farkındalık oluşturma çalışması yaptığını belirten Antakya Medeniyetler Korosu, 21 ay aradan sonra Antakya’da ilk çalışmasını yaptı.

Antakya Kültür ve Sanat Çarşısı Konferans Salonu'nda şef Yılmaz Özfırat yönetimindeki çalışmada, ilk prova, hem koro üyeleri hem de izleyenler için farklı bir deneyim oldu. Antakya Medeniyetler Korosu'ndan yapılan açıklamaya göre, yoğun konser programı bulunan Antakya Medeniyetler Korosu, depremlerden önce olduğu gibi her salı günü tüm koro üyelerinin katılımıyla çalışmalarını sürdürecek. Antakya Medeniyetler Korosu Başkanı Yılmaz Özfırat, düzenlenen çalışma ile yeniden bir araya gelmenin heyecanını yaşadıklarını belirtti.

BM desteğiyle 11 ilde konser

Yoğun konser programlarına hazırlanacaklarını anlatan Özfırat, "Medeniyetler korosu olarak deprem sonrası toparlanıp, bu büyük acıyı unutturmamak adına pek çok başarılı projeye imza attık ve atmaya devam ediyoruz" dedi. Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı ve Hatay Valiliği işbirliği ile düzenlenen, 6 Şubat depremlerinin yaşandığı 11 ili kapsayan bir turneye çıkacaklarını belirten Özfırat, 6 Aralık'ta başlayacak olan turnede yalnızca depremzedeler için sahne alacaklarını söyledi.

Antakya’da turizm amaçlı köy kurulacak

Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın desteğiyle Antakya’da 'Medeniyetler Köyü' kuracaklarını da ifade eden Özfırat, koro üyelerinin yaşayacağı köyün temelinin 6 Şubat 2025 tarihinde atılmasının planlandığını belirtti. Köyde konser ve çalışma salonları, farklı dinlerden üyeler için ibadethaneler bulunacak. Özfırat, "Turistlerin de mutlaka ziyaret edeceği bu köyde, Antakya’nın çok kültürlü yapısını gözler önüne sererek bir arada yaşama kültürümüzü tüm dünyaya tanıtacağız" değerlendirmesini yaptı.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    16287,81%0,58
  • DOLAR

    44,19% 0,16
  • EURO

    50,91% 0,01
  • GRAM ALTIN

    7219,90% 0,20
  • Ç. ALTIN

    11762,72% 0,00