Arsuz Belediyesi´nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla Hatay Barosu ve İskenderun Kadın Platformu işbirliğiyle gerçekleştirdiği ‘Haklarımıza Sahip Çıkıyoruz´ paneline Meksika´dan dayanışma mesajı iletildi.
Haklarımıza Sahip Çıkıyoruz Panelinde Meksikalı iki ressamın kadın cinayetlerinin görünürlülüğünü arttırmak amacıyla yürüttükleri proje kapsamında 3´ü Türkiye´den cinayete kurban giden kadınların illüstrasyon resimlerinin gösterimi de yapıldı. Gösterim öncesinde bağlantı kurulan iki ressam, çalışmalarının gösteriminden memnuniyet duyduklarını ifade ederken Arsuz´da yaşayan kadınlara da mesaj iletti: “Bugün, şiddetten arınmış yaşam hakkımızı savunmak için hepimizin hepimize ihtiyacı var, aktivistler, sanatçılar, yazarlar, öğretmenler… tüm kadınlar dayanışma içinde olmalıyız. Meksika´dan sevgilerle.”
Özgecan Aslan, Şule Çet ve Emine Bulut´u da çizdiler
Panelin sunumunu gerçekleştiren Arsuz Belediyesi´nden Jenny Katar, katılımcılarla şu bilgileri paylaştı: “Bugün ki panelimiz sırasında slayt olarak farkındalık yaratmak amacıyla çizilen bazı illüstrasyon resimler dönecek. Hepimiz Burada Değiliz, orjinal adı (No Estamos Todas) olan bu proje Meksikalı iki kadın ressamın sosyal medyada cinayet mağduru kadınların anısına başlattıkları bir farkındalık projesidir. Çeşitli ülkelerden kadın ressamların da destek verdiği No Estamos Todas ağı, instagram hesapları üzerinden öldürülen kadınların hayatlarının biricik ve değerli olduğunu yine her birinin bir hikâyesi olduğunu hatırlatan illüstrasyonlar paylaşıyorlar. Kadın cinayetlerinin görünürlüğünü artırmayı hedefleyen bu proje ile bizde bugünkü panel slaytımızda, öldürülen kadınlarımızın hayatlarının, yok edildikleri biçime indirgenmemesi için… isimlerini, kim olduklarını, hayallerini anarak, hatıralarını onurlandırarak farklı bir yol aracılığı ile bahsedelim istedik. Üzülerek ve utanarak belirtmek isterim ki bu resimler içinde Türkiye´den de üç kadınımız var; Özgecan Aslan, Şule Çet ve Emine Bulut. İletişime geçtiğimiz iki ressam Arsuz´da yaşayan kadınlara bir mesaj iletmemizi istedi; müsaadenizle mesajı okumak istiyorum: Bugün, şiddetten arınmış yaşam hakkımızı savunmak için hepimizin hepimize ihtiyacı var, aktivistler, sanatçılar, yazarlar, öğretmenler… tüm kadınlar dayanışma içinde olmalıyız. Meksika´dan sevgilerle.”