Meksika´dan Arsuz´a dayanışma mesajı

Meksika´dan Arsuz´a dayanışma mesajı

Arsuz´da düzenlenen panelde gösterilen No Estamos Todas projesi için hazırlanan illüstrasyonların gösterim izninin ardından Meksika´dan Arsuzlu kadınlara bir de mesaj iletildi: Tüm kadınlar dayanışma içinde olmalıyız. Meksika´dan sevgil

Arsuz Belediyesi´nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla Hatay Barosu ve İskenderun Kadın Platformu işbirliğiyle gerçekleştirdiği ‘Haklarımıza Sahip Çıkıyoruz´ paneline Meksika´dan dayanışma mesajı iletildi. 

Haklarımıza Sahip Çıkıyoruz Panelinde Meksikalı iki ressamın kadın cinayetlerinin görünürlülüğünü arttırmak amacıyla yürüttükleri proje kapsamında 3´ü Türkiye´den cinayete kurban giden kadınların illüstrasyon resimlerinin gösterimi de yapıldı. Gösterim öncesinde bağlantı kurulan iki ressam, çalışmalarının gösteriminden memnuniyet duyduklarını ifade ederken Arsuz´da yaşayan kadınlara da mesaj iletti: “Bugün, şiddetten arınmış yaşam hakkımızı savunmak için hepimizin hepimize ihtiyacı var, aktivistler, sanatçılar, yazarlar, öğretmenler… tüm kadınlar dayanışma içinde olmalıyız. Meksika´dan sevgilerle.”

Özgecan Aslan, Şule Çet ve Emine Bulut´u da çizdiler

Panelin sunumunu gerçekleştiren Arsuz Belediyesi´nden Jenny Katar, katılımcılarla şu bilgileri paylaştı: “Bugün ki panelimiz sırasında slayt olarak farkındalık yaratmak amacıyla çizilen bazı illüstrasyon resimler dönecek. Hepimiz Burada Değiliz, orjinal adı (No Estamos Todas) olan bu proje Meksikalı iki kadın ressamın sosyal medyada cinayet mağduru kadınların anısına başlattıkları bir farkındalık projesidir. Çeşitli ülkelerden kadın ressamların da destek verdiği No Estamos Todas ağı, instagram hesapları üzerinden öldürülen kadınların hayatlarının biricik ve değerli olduğunu yine her birinin bir hikâyesi olduğunu hatırlatan illüstrasyonlar paylaşıyorlar. Kadın cinayetlerinin görünürlüğünü artırmayı hedefleyen bu proje ile bizde bugünkü panel slaytımızda, öldürülen kadınlarımızın hayatlarının, yok edildikleri biçime indirgenmemesi için… isimlerini, kim olduklarını, hayallerini anarak, hatıralarını onurlandırarak farklı bir yol aracılığı ile bahsedelim istedik. Üzülerek ve utanarak belirtmek isterim ki bu resimler içinde Türkiye´den de üç kadınımız var; Özgecan Aslan, Şule Çet ve Emine Bulut. İletişime geçtiğimiz iki ressam Arsuz´da yaşayan kadınlara bir mesaj iletmemizi istedi; müsaadenizle mesajı okumak istiyorum: Bugün, şiddetten arınmış yaşam hakkımızı savunmak için hepimizin hepimize ihtiyacı var, aktivistler, sanatçılar, yazarlar, öğretmenler… tüm kadınlar dayanışma içinde olmalıyız. Meksika´dan sevgilerle.”

/resimler/2019-11/26/1632431605852.jpg

 

/resimler/2019-11/26/1633253481614.jpg



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20