Mengüç, CHP'li kadınların başkanı

İskenderun/SES

SİYASET 3.06.2024 18:43:00 0
Mengüç, CHP

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Kadın Kolları, yaptığı genel kurulla kadın kolları başkanlığına Necla Mengüç'ü getirdi. Dört bine yakın üyesi bulunan İskenderun CHP'de kadın üyelerin sayısı 2 bin 160 olarak açıklandı. CHP, parti üyelerinin yarısını kadınlar oluştururken son iki seçimde parti tüzüğünün emrettiği kota uygulaması kapsamında kadın ve gençlere yer vermediği, kotayı kullandırmadığı biliniyor.

Kadın kolları yönetimi kimlerden oluştu?

Parti binasında yapılan ve tek listede giden seçimde Necla Mengüç başkanlığındaki kadın kolları ilçe yönetimi İlknur Dedeağa, Neslihan Koçak, Berfin Taylan, Halime Çıracı, Nurhan Dinç, Gizem Hızar, Linda Sapmaz, Nilser Turhan, Fatma Mil ve Duygu Hişmioğlu'ndan oluştu.
47 il delegesinin de belirlendiği seçimde, Hatay eski Milletvekili Suzan Şahin, CHP Gençlik Kolları eski MYK üyesi İklimime Kabasakal, İskenderun Belediye Meclisi Üyesi Gönül Güngör, Belediye Başkan aday adaylarından Fatma Paksoy da il delegesi listesinde yer alan isimler arasında yer aldı.

“Kadınlar, bu partinin can damarı”

CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Fetva Çekmecelioğlu’nun başkanlığındaki divanda Süheyla Karpuz ve Sonay Aykut yer aldı. CHP İskenderun İlçe Başkanı Hüseyin Derin, kadın kolları başkanı Nurhayat Kılıç'ın sağlık sorunları nedeniyle genel kurula katılamadığını anımsatarak, emekleri için teşekkür etti. CHP İskenderun İlçe Başkanı Derin, "Seçimlerde özverili çalışma yapan kadınlar, bu partinin can damarıdır. o yüzden kadınların kongresi de çok önemlidir" dedi. Kadınlara daha çok yere gidebildiğini ifade eden Derin, kota uygulamasının da kalkarak, daha katılımcı anlayış hakim olması temennisinde bulundu.
Genel kurulda divan başkanlığını yapan CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Çekmecelioğlu da ekonomik, sağlık, güvenlik sorunları varken seçimde canla başla çalışan kadınlara teşekkür etti. Çekmecelioğlu, "Kadınlar olarak her yere gidebiliyoruz" dedi ve Eylül ayında yapılacak tüzük kurultayında kadın kollarına bütçe ayırma planı bulunduğunu da belirtti.

“Emeğimiz varsa sözümüz de olacak”

CHP İskenderun İlçe Kadın Kolları Başkanı Necla Mengüç de faaliyet raporunu okudu, konteynerde kalan depremzedelere giysi, gıda, oyuncak yardımı ve dağıtım yaptıklarını belirtti. Seçimlerde adaylara destek verdiklerini anlatan Mengüç, sahada olduklarını ve yine sahada olmaya devam edecekleri belirterek, "Emeğimiz varsa sözümüz de olacaktır" dedi.


Anahtar Kelimeler: Mengüç ' kadınların başkanı

Hurdacıları 'meclis komisyonu' araştıracak

İTSO 'meclis neden kapalı' sorusunu yanıtladı: Kapatmanın temeli iç yönerge

Prefabrik evler boşaltılmak mı isteniyor?

"Deprem bölgesinde pozitif ayrımcılık ne oldu?"

Çirkin: Başka derdimiz yokmuş gibi anayasa tartışacağız

Mengüç, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı

Mullaoğlu'ndan "ÇED gerekli değil" kararına soru önergesi

Özçelik İş'ten Yolbulan'da grev kararı

Karbondioksit ölçümlü sigara karşıtı kampanya

Mengüç, CHP'li kadınların başkanı

Payas'ta iki katlı binada patlama

MCG Tower duruşmasına sanıklar zorla getirilecek

Bakanlık: Karara itiraz edildi

"Sesimi duyun istiyorum!"

Sorunlar, 7,5 metrelik ruloda

  • BIST 100

    10771,36%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79