Merkez Bankası, Numune'ye taşınacak

Belediye meclisi, 6 Şubat depremlerinde binası hasar gören, yağışlarda kasa katının su alması üzerine taşınması gündeme gelen Merkez Bankası'na yeni yer tahsisi yaptı.

İSKENDERUN 6.08.2024 14:14:00 0
Merkez Bankası, Numune

İskenderun/SES
İskenderun Belediye Meclisi, gündeminde bulunan 16 maddeyi konuları görüşerek karara bağladı. İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez'in başkanlığında toplanan belediye meclisi, imar planı değişiklerini kabul etti.

Merkez Bankası'nın yeni adresi; Numune

Belediye meclisi, kentte bulunan ve 6 Şubat depremleri binanın hasar alması üzerine yağışlarda kasa katının su alması üzerine taşınması gündeme gelen Merkez Bankası'na yeni yer tahsisi yaptı. Meclis, mülkiyeti belediyeye ait olan Şevre 1847 ada 22 parsel sayılı taşınmaz 4530.19 metrekare yüzölçüme sahip olup, (resmi kurum alanı Merkez Bankası binası E=1.50 Yençok=5 kat) taşınmazın satılabilme yetkisinin verilmesi ve alınan kararının belediye encümenince uygulanması yönündeki teklifi oy birliği ile kabul etti. 
Meclisin gündem maddesini görüşmesi öncesinde değerlendirmede bulunan İskenderun Belediye Başkanı Dönmez, Merkez Bankası'nın deprem ve sellerde hasar görmesi üzerine taşınmasının gündeme geldiğini ve "Merkez Bankası kentten gitmesin" diye çalışma yaptıklarını ve belediye olarak yer tahsisi yaptıklarını söyledi.

İmar planı değişikliğini ‘bakanlık yaptı’

Merkez Bankası yeni yerine ilişkin imar planı değişikliğinin İskenderun Belediyesi ya da Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından değil, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapıldığını anlatan Dönmez, "Meclis kararı bu nedenle alınıyor. Merkez Bankası, Fransız Mezarlığı yanındaki alana taşınacak. Buna ilişkin işlemi 45 gün içinde bürokratik işlemleri tamamlamak ve arsa satışı da yaparak, belediyeye gelir sağlamak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Bankanın sahildeki binası halkın kullanımına açılacak

Dönmez, Merkez Bankası'nın sahilde bulunan eski binasının da halkın kullanımına açılmak amacıyla üzere İskenderun Belediyesi, Hatay Valiliği, İskenderun Kaymakamlığı ya da Hatay Büyükşehir Belediyesinin kullanımına verileceğinin sözlü teminatını da aldıklarını ifade etti. 

İskenderun Belediye Meclisi, Akçay Mahallesi'nde 1314 ada 18 parsel, Aşkarbeyli Mahallesi 6564 parsellerin üst ölçekli plan kararları doğrultusunda yeniden düzenlenmesine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporunu; Aşkarbeyli Mahallesinde 6080 parselin bir kısmının 'Ttcaret alanı (Emsal=2.50 Yençok=6 Kat) bir kısmı konut alanı (0.40/2.00 Ayrık Nizam 5 Kat) bir kısmı da 'imar yolu ve park alanı' olarak hazırlatılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporunu oy birliğiyle kabul etti. 

Meclis, planları Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İskenderun'un İsmet İnönü Mahallesi 1451 ada 2, 3 ve 4 parsellerin bir kısmının 'ticaret alanı (emsal=1.00 yençok=2 kat) bir kısmı da 'imar yolu ve park alanı' olarak hazırlatılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporunu da kabul etti.

Yazı İşleri Müdürlüğünün Görev, Sorumluluk ve Yetki Esaslarının belirleyen Çalışma Yönetmeliğini; Yılsonuna kadar ihtiyaca yetmeyeceği tahmin edilen ödenek kalemlerine, 2024 Mali Yılı Bütçesine eklenmek üzere ek ödenek verilmesi teklifini de oy birliğiyle kabul eden İskenderun Belediye Meclisi, belediyeye bir adet çift kabin aracın alınması için yetki verdi, belediyede görev yapan memur personelin terfi ve intibaklarının aksamadan yapılabilmesi ve tıkanmış olan kadroların müktesebatlarına uygun hale getirilebilmesi için kadro tadillerinin yapılması teklifini de onayladı.

Dönmez: saha elemanı olarak çalışıyoruz
İskenderun'da bir şeylerin değiştiğini, bu değişimde meclisteki herkesin katkısı olduğunu anlatan İskenderun Belediye Başkanı Dönmez,  Meclis'te yaptığı konuşmada, "B değişimi beğenen de var, beğenmeyen de. Biz, belediye olarak, meclisin bize verdiği yetki ile saha elemanı olarak çalışıyoruz" dedi.

Beş maddenin komisyon raporu hazırlanmadı

Belediye Meclisi, gündeminde yer alan "Meydan Mahallesinde bulunan 3587 nolu parsel ve yakın çevresinin Park Alanı, Ticaret – Konut Alanı, Konut Alanı, İbadet Alanı olarak planlanmasına ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı işlemlerine esas itirazlar sonrası yapılan değişiklikler hakkındaki İmar Komisyonu Raporu; 3.Etap (Sarıseki Mahallesi) 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planına yapılan itirazlar hakkındaki İmar Komisyonu Raporu; 4.Etap (Bekbele Mahallesi) 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planına yapılan itirazlar hakkındaki İmar Komisyonu Raporu; 7.Etap (Cırtıman Mahallesi) 1/1000 Ölçekli İlave Uygulama İmar Planına yapılan itirazlar hakkındaki İmar Komisyonu Raporu; Pirinçlik (Büyükdere) Mahallesini kapsayan alana yönelik hazırlanan 6. Etap 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planına yapılan itirazlar hakkındaki İmar Komisyonu Raporunu" da, raporlar hazırlanmadığı için görüşmedi.


Anahtar Kelimeler: Merkez Bankası Numune' taşınacak

İki ayrı plan da iptal edildi

"Bölgede her şey baskılanmış durumda"

Depremzedeye 'borçlanma yapın' duyurusu

Gastronomievi'nde 400 çeşit yemekle

Kaşıkçı'dan tek soruluk önerge

720 taksiciye HBB desteği

CHP'li Özçağdaş'tan 'eğitim ziyareti'

Yolbulan Metal grevi 49. gününde

Merkez Bankası, Numune'ye taşınacak

Orman yangını 16 saatte kontrol altına alındı

Başkan Dönmez: Cebike bölgesi 'yeni İskenderun olacak'

İşverenden yeni teklif yok

Instagram'a erişim engeli

Mali müşavirler, Ankara'da miting düzenledi: Muhasebe mesleği büyük tehdit altında

Deniz kentinde tuvalet ve duş sorunu

  • BIST 100

    9577,46%-1,12
  • DOLAR

    34,01% 0,35
  • EURO

    37,84% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2821,38% 0,43
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,75