´Metruk´ binalar yıkılıyor

İskenderun Belediyesi, kentte tehlike ve görüntü kirliliği oluşturan metruk binaların yıkımına devam edildiğini bildirdi.

18.10.2017 12:06:40 0
´Metruk´ binalar yıkılıyor

Berkay Arıkan/İskenderun

 Belediye ekipleri, Piri Reis Mahallesinde vatandaşların şikâyeti ve yasal zemin çerçevesinde metruk bir binanın daha yıkım çalışması gerçekleştirildiğini bildirdi. Belediyenin yazılı açıklamasına göre, görselliği bozan, art niyetli kişiler ile uyuşturucu madde bağımlılarının barınağı haline gelen ve tehlike oluşturan yapılar yıkılarak, hem çarpık yapılaşmanın önüne geçildi, hem de görüntü kirliliği ortadan kaldırıldı. İskenderun Belediye Başkan Seyfi Dingil, 'Görüntü kirliliği yaratmasının yanı sıra sosyal risklere de yol açan binaların yıkım çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Sahipleri tarafından terk edilmiş ya da kullanılmayan bu binalar, zamanla madde bağımlıları tarafından mesken tutuluyor. Metruk yapıların bulunduğu mahallelerdeki aileler, kendi çocukları için haklı olarak endişe etmeye başlıyor. İlçenin farklı mahallelerindeki bu metruk yapılara, belirlediğimiz program çerçevesinde müdahale ediyoruz” değerlendirmesini yaptı.
Antakya Belediyesi de, Cumhuriyet Mahallesi 4. İpek Sokakta bulunan metruk evde temizlik çalışması yaptığını bildirdi. Antakya Belediyesinden yapılan açıklamada, 'Vatandaşların talebi üzerine Cumhuriyet Mahallesi 4. İpek Sokakta kötü görüntüye ve kötü kokuya neden olan metruk evde ve çevresinde temizlik çalışması gerçekleştirildi' ifadesine yer verildi.

Anahtar Kelimeler: Metruk binalar yıkılıyor

Mahkeme 'keşif istedi'

Hatay'ın yeniden yapılanması masaya yatırıldı

Bakanlıkta Suriye'deki Aleviler görüşüldü

Antakya'da kuş gribi

Ekmek 12,5 lira

MCG Tower davası 25 Haziran'a ertelendi

Meclis, 'fahri hemşerilik' vermedi

Bakanlar 6 Şubat anmasındaydı

Mehmet Tekin anıldı

Psikososyal destek merkezi Karaağaç'ta açıldı

SHD: Önlenebilir her ölüm sosyal cinayettir

Özel'le vali polemiği

Özel, 'sandık' istedi

Hatayspor, kaptan Erce'yle yolunu ayırdı

Yıkılan hastanede ölen 91 kişi anıldı

  • BIST 100

    10802,23%-0,55
  • DOLAR

    36,67% 0,10
  • EURO

    40,16% 0,30
  • GRAM ALTIN

    3581,41% 1,29
  • Ç. ALTIN

    5759,68% 1,45